SASTOJCI
Za biskvit
· 3 jaja
· 50 g smeđeg šećera
· 1 vrećicaVanilin šećera
· 50 g Pšeničnog oštrog brašna
· 1 žličica Praška za pecivo
· 50 ml mlijeka
Za kremu 1
· 200 ml slatkog vrhnja
· 250 g krem sira
· 100 g šećera u prahu
Za kremu 2
· 2 vrećice Pudinga od čokolade
· 80 g smeđeg šećera
· 700 ml mlijeka
Za kremu 3
· 2 vrećice Pudinga vanilin
· 80 g smeđeg šećera
· 700 ml mlijeka
Za ukrašavanje
· 250 ml slatkog vrhnja
· 100 g čokolade u prahu
PRIPREMA
aja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte električnom miješalicom.
Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i promiješajte.
Smjesu ulijte u namazan i brašnom posipan lim (33 x 19 cm) za pečenje te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Vrući biskvit pokapajte hladnim mlijekom.
Ohlađeni biskvit premažite kremom 1, pa kremom 2, a zatim kremom 3.
Za kremu 1
Umutite slatko vrhnje u šlag i umiješajte u krem sir pomiješan sa šećerom.
Za kremu 2 i 3
Prašak za puding čokolada pomiješajte sa šećerom i razmutite s malo mlijeka.
Preostalo mlijeko skuhajte i uz miješanje umiješajte pripremljenu smjesu te miješajući skuhajte puding.
Puding ohladite te izmiješajte u
homogenu smjesu.
Isti postupak ponovite s pudingom vanilin.
Za ukrašavanje
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte 50 g čokolade u prahu.
Kolač premažite šlagom i pospite preostalom čokoladom u prahu.
Posluživanje
Kolač narežite i poslužite uz neki napitak ili glavno jelo.
Savjet
Kolač se mora dobro ohladiti da bi se lijepo rezao.
coolinarika.com