Sastojci
Za biskvit
· 6 kom bjelanaca
· 6 kašika šećera
· 3 kašike brašna
· 40 g kakaa
· 1 kašikica praška za pecivo
Za fil
· 6 dlmlijeka
· 6 komžumanaca
· 10 kašikašećera
· 1 puding vanilija burbon (ili obični i 1 vanilin burbon šećer)
· 3 kašike brašna 250 g margarina
· 5 dl slatke pavlake za šlag
· 1 dl malo zaslađenog toplog mlijeka za poprskati biskvit
Priprema
Odvojiti žumanca od bjelanaca.
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, postepeno dodaavati šećer i mutiti neprekidno da se žećer istopi.
Pomiješati brašno prašak za pecivo i kakao pa umiješati u umušena bjelanca polako, kašikom tako da masa ostane čvrsta, bitno je samo polako miješati.
Sipati u pleh od el. šporeta malo podnazan uljem ili obložen papirom za pečenje.
Peći na 180 C 10-ak minuta i ostaviti da se ohladi.
Od mlijeka odvojiti malo pa razmutiti puding, brašno i žumanca, ostatak mlijeka i šećer staviti da kuva pa kad prokuva sipati puding i miješati da se malo zgusne.
Ostaviti da se hladi i povremeno promiješati.
Margarin umutiti pjenasto, dobro
umutiti i ohlađen puding pa pomalo dodavati u margarin i mutiti neprekidnoda se masa sjedini.
Prokuvati mlijeko i šećer i ohladiti, preliti biskvit, po želji se može napraviti i više preliva.
Ohlađen biskvit premazati kremom, umutiti slatku pavlaku i premazati preko kreme, obilno posuti kakaom i ostaviti da se dobro ohladi.
coolinarika.com