OVO JE PRAVI RECEPT.
Dalmatiner. Sastojci Bijeli biskvit 6 bjelanjaka 6 žlica šećera 6 žlica brašna 1 žlica ulja pola praška za pecivo Tamni biskvit 6 žumanjaka 6 žlica šećera 6 žlica brašna 2 žlice kakaa
1 žlica ulja 1 dl mlijeka pola praška za pecivo Preljev biskvita 0,5 l mlijeka 5 žlica šećera Krema 1 l mlijeka 3 pudinga od čokolade 10 žlica šećera 1 margarin I još 500 ml slatkog vrhnja 100 g čokolade (naribane)
Priprema 1. Za bijeli dio biskvita umutiti bjelanjke sa šećerom, zatim dodati žlicu ulja, brašno i pola praška za pecivo. Dobivenu smjesu stavljati žlicom u tepsiju u obliku loptica s manjim razmacima.
Za tamni dio najprije izmiksati žumanjke sa šećerom, dodati mlijeko, žlicu ulja, a zatim brašno izmješano s kakaom i pola praška za pecivo. Tamnu smjesu polako stavljati između bijelih loptica. Ne treba je ravnati jer će se obe smjese izmješati. Tijekom pečenja će se sama poravnati. Peći na 200 C. Za preljev prokuhati mlijeko sa šećerom. Hladan biskvit preliti toplim preljevom. Za kremu skuhati puding na litri mlijeka s 10 žlica šećera i ohladiti. Margarin pjenasto izmiksati, zatim ga dodati pudingu i još malo miksati da se sjedini. Kremom premazati biskvit. Slatko vrhnje izmiksati i premazati preko kreme. I na kraju posuti ribanom čokoladom. Veličina moje tepsije je 34×40.
PUDING KOLAČ.
Potrebno je:500 ml mleka2 kesice pudinga od čokolade200 g šećera125 g maslaca (margarina)100 g kokosovog brašna
(adsbygoogle = window.adsbygoog…Saznaj više
SLATKI SLOŽENAC S VOĆEM.
Volite kolače od više slojeva? One u kojima svaki red govori svoju priču okusnim pupoljcima. Malo sladak, malo rezak, malo pjenušav. Onda je ovo pr…Saznaj više
ROLNICE SA EUROKREMOM I ORASIMA
Poenta ovih rolnica je da odjednom razvijete svo testo, celo namažete, pospete orasima, isečete na kvadrate (tačnije…pravougaonike) i rolate.
SAST…Saznaj više