PANAMA TORTA. SPREMNA ZA 60 MINUTA!



SASTOJCI
Biskvit
• 7 jaja
• 1 vanil-šećer
• 150 g šećera
• 25 g brašna
• 1 prašak za pecivo
• Trun soli
• 150 g čokolade za kuvanje



• 150 g mlevenih lešnika

Krema
• 150 g mekog putra
• 50 g šećera u prahu
• 2 jajeta
• 100 g čokolade (60-70% kakaa)

Još
• oko 25 go guljenog, prženog, mlevenog badema (ja koristim lešnik)

PRIPREMA
1. Otopiti čokoladu (150 g) na pari, ili kako već to inače radite.
2. Kalup za tortu (24 ili 26 cm) namazati putrom i staviti papir na dno.
3. Uključiti rernu na 160°C.
4. Jaja mutiti velikom brzinom 1 minut. Dodati šećer i mutiti još 2 minuta.
5. Lagano umešati brašno sa solju i praškom za pecivo, otopljenu čokoladu i lešnike. (Iako u receptu ne piše, ja obično koristim blago prepržene.)
6. Izručiti u pripremljen kalup i peći oko 50 min (proverite čačkalicom).
7. Biskvit ohladiti na rešetki.
8. Otopiti čokoladu (100g).
9. Za kremu, dobro umutiti putar sobne temperature, pa postepeno dodati šećer i jaja. Nakon dodavanja jajeta, dobro izmutiti da se ujednači. Jaja obavezno moraju biti sobne temperature! Postepeno dodati otopljenu čokoladu.
10. Ja radim tako, a vi, ako 'se 



bojite' sirovih jaja, možete ih sa šećerom skuvati na pari, dodati čokoladu da se otopi, pa u ohlađen krem dodati dobro izrađen putar.
11. Biskvit jednom preseći, da se dobiju 2 kore. Filovati polovinom kreme, a polovinom obmazati tortu.
12. Viljuškom ili nazubljenom špatulicom išarati gornju površinu. Rub torte posuti mlevenim bademom (ja pospem lešnikom)
coolinarika.com
Filed under  |