Fantazija Panna cotta torta sa jagodama.
Sastojci
Podloga: 300 gr integralna keksa sa maslacem ( digestive )
130 gr rastopljena maslaca
Krem: 300 ml slatke pavlake
300 gr kiselog vrhnja
125 gr zele ukus limuna ( 1 Pk. lemon jelly )
250 ml vode
Ogledalo: 125 gr zele ukus jagode ( JEELO )
400 ml vode
I jos : nesto manje od 1 kg svezi jagoda
Priprema
1.
Pripremiti i izvagati sve potrebne sastojke za desert.
2.
Pripremiti okrugli kalupa za torte ( 24 cm ).
3.
1 pakla lemon jelly rastopiti u prokljucaloj vodi. Ohladiti.
4.
kekse staviti u vrecu te sa valjkom/oklagijom ih izmrviti/samleti.
5.
Puter rastipit te pomesati sa keksom. Utisnuti u dno kalupa. Staviti u frizider dok pripremamo kremu.
6.
Slatko vrhnje izmiksati u cvrst slag.
7.
Pomesati slag od slatkog vrhnja sa kiselim vrhnjem. Dodavati uz miksanje mikserom u tankom mlazu gele od limuna. Sjediniti.
8.
Na podlogu od keksa gusto sa vrlo malo razmaka poredjati sveze jagode tako da deo na kome je bila
petiljka ( siri ) ide dole a vrh gore.
9.
Preko jagoda pazljivo istersti pripremljen krem. Poravnati
10.
Ostaviti tortu da se stisne na nekoliko sati u frizideru.
11.
Pripremiti ogledalo/preljev tako sto ce mo rastopiti 1 packet jelly ukus jagode u prokljucaloj vodi. Ohladiti
12.
Ohladjeni preljev za torte i jos tecni pazljivo zalivati po ohladjenoj i stisnutoj kremi. Vratiti u frizider da se zelatina stisne.
coolinarika.com