Spoj plazme, cokolade i oraha, ma predivna je.
Sastojci
Kora:
300 gr celog plazma keksa
Fil:
7 zumanaca
6 kasika prah secera
2 kesice vanil secera
100 gr. Menaz cokolade
80 gr. mlevenih oraha
125 gr. margarina
80 gr. mlevenog plazma keksa
Dekoracija:
2 kesice slag krema od cokolade
300 ml. hladnog mleka
Priprema
1.
Na tacnu ili u pleh poredjati pola keksa od ukupne kolicine ( prethodno umocenog u mleko ).
2.
Fil:
Orahe popariti sa 100 ml. provrelog mleka i soatviti da se ohlade.
3.
Zumanca umutiti sa prah secerom i vanil secerom pa skuvati na pari, dodati cokoladu i mesati da se otopi.
4.
Zatim dodati poparene orahe i sve dobro promesati. Ostaviti da se ohladi.
5.
Penasto umutiti margarin pa mu postepeno dodavati ohladjenu smesu, umutiti mikserom pa
dodati i mlevenu plazmu.
6.
Dobro umutiti da se smesa sjedini.
7.
Preko poredjanog keksa naneti pola pripremljenog fila, zatim poredjati ostatak keksa ( prethodno umocenog u mleko ) pa naneti ostatak fila.
8.
Slag krem umutiti sa hladnim mlekom pa naneti na tortu. Dekorisati po zelji.
coolinarika.com