Recept sam dobila od prijateljice, a isproban je valjda stoput.....i uvijek iznova očarava!
Sastojci
· 3 jaja
· 3-4 žlice šećera u prahu
· 250 gr mascarponea ili 3 Dukat namaza
· 500 ml vrhnja za šlag
· 3 jaja
· 3-4 žlice šećera u prahu
· 250 gr mascarponea ili 3 Dukat namaza
· 500 ml vrhnja za šlag
· 2 kremfixa
· tegla višanja ( oko 350 gr ocijeđene mase kompota)
· 200-300 gr petit buerre keksa Milka čokolada od jagoda ili Milka bubble
Priprema
Tri bjelanjka umutiti sa 100 gr šećera, te dodati mascarpone. U drugu zdjelu umutiti vrhnje za šlag sa kremfixima, a u treću istući žumanjke sa 50 gr šećera.Sve skupa izmiješati, a zadnje dodati bjelanjke sa mascarponeom.
Sok od višanja prokuhati sa dvije- tri žlice šećera, malo prohladiti pa u to umakati petit buerre kekse i slagati u tepsiju ili dublji pladanj. Možete dodati dvije žlice višnjevače u sok.
Na kekse slagati kremu, malo višanja, opet keks, kremu i višnje...i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju
naribati Milka čokoladu. Ostaviti u frižideru preko noći.
Posluživanje
-Namjerno nisam stavila točnu količinu keksa, jer sve ovisi gdje slažete kolač. Moj pladanj je dimenzija 23*35; ispadnu mi tri reda keksa.
-Ako ipak želite termički obraditi jaja, onda kuhajte na pari žumanca pomiješana sa šećerom u prahu dok smjesa ne pobijeli . Ohladite pa ohlađeno dodajte u smjesu sira i šlaga. Bjelanjke ostavite za puslice ili macarons :-)
coolinarika.com
· 200-300 gr petit buerre keksa Milka čokolada od jagoda ili Milka bubble
Priprema
Tri bjelanjka umutiti sa 100 gr šećera, te dodati mascarpone. U drugu zdjelu umutiti vrhnje za šlag sa kremfixima, a u treću istući žumanjke sa 50 gr šećera.Sve skupa izmiješati, a zadnje dodati bjelanjke sa mascarponeom.
Sok od višanja prokuhati sa dvije- tri žlice šećera, malo prohladiti pa u to umakati petit buerre kekse i slagati u tepsiju ili dublji pladanj. Možete dodati dvije žlice višnjevače u sok.
Na kekse slagati kremu, malo višanja, opet keks, kremu i višnje...i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju
naribati Milka čokoladu. Ostaviti u frižideru preko noći.
Posluživanje
-Namjerno nisam stavila točnu količinu keksa, jer sve ovisi gdje slažete kolač. Moj pladanj je dimenzija 23*35; ispadnu mi tri reda keksa.
-Ako ipak želite termički obraditi jaja, onda kuhajte na pari žumanca pomiješana sa šećerom u prahu dok smjesa ne pobijeli . Ohladite pa ohlađeno dodajte u smjesu sira i šlaga. Bjelanjke ostavite za puslice ili macarons :-)
coolinarika.com