Neko je zove lijena pita, neko ulivača ili uljevača.


Kad zamiriše svi se pitaju kad je vrijeme za dezert. Volim ovakvu varijantu sa raznim voćem ali nekako jabuke najbolje idu uz čokoladu.


Kolač sa jabukama.

Sastojci
Smjesa
2 šolje rendanih jabuka
0.5 šolje šećera
1 šolja griza
1 jaje
1 šolja mljevenih oraha



1 šolja groždjica ili brusnica
1dl ulja
1 prašak za pecivo
3dl mlijeka


Glazura
100 grama čokolade za kuhanje
2dl mlijeka
2 kašike margarina
4 kašike šećera

Način pripreme

Umiješati sve sastojke za smjesu i napraviti ujednačenu masu.
Podmazati dublju tepsiju ili obložiti pek papirom i sipati dobijenu masu unutra.
Peći na 180 stepeni 



20 do 30 minuta. Paziti da kolač ne zagori.
Kad je pečen ostaviti kolač da se ohhladi.
Rastopiti čokoladu u mlijeku pa dodati margarin i šećer.
Sa dobijenom glazurom preliti kolač i ostaviti da se ohladi.
domacica.com