Kad zamiriše svi se pitaju kad je vrijeme za dezert. Volim ovakvu varijantu sa raznim voćem ali nekako jabuke najbolje idu uz čokoladu.
Kolač sa jabukama.
Sastojci
Smjesa
2 šolje rendanih jabuka
0.5 šolje šećera
1 šolja griza
1 jaje
1 šolja mljevenih oraha
1 šolja groždjica ili brusnica
1dl ulja
1 prašak za pecivo
3dl mlijeka
Glazura
100 grama čokolade za kuhanje
2dl mlijeka
2 kašike margarina
4 kašike šećera
Način pripreme
Umiješati sve sastojke za smjesu i napraviti ujednačenu masu.
Podmazati dublju tepsiju ili obložiti pek papirom i sipati dobijenu masu unutra.
Peći na 180 stepeni
20 do 30 minuta. Paziti da kolač ne zagori.
Kad je pečen ostaviti kolač da se ohhladi.
Rastopiti čokoladu u mlijeku pa dodati margarin i šećer.
Sa dobijenom glazurom preliti kolač i ostaviti da se ohladi.
domacica.com
1dl ulja
1 prašak za pecivo
3dl mlijeka
Glazura
100 grama čokolade za kuhanje
2dl mlijeka
2 kašike margarina
4 kašike šećera
Način pripreme
Umiješati sve sastojke za smjesu i napraviti ujednačenu masu.
Podmazati dublju tepsiju ili obložiti pek papirom i sipati dobijenu masu unutra.
Peći na 180 stepeni
20 do 30 minuta. Paziti da kolač ne zagori.
Kad je pečen ostaviti kolač da se ohhladi.
Rastopiti čokoladu u mlijeku pa dodati margarin i šećer.
Sa dobijenom glazurom preliti kolač i ostaviti da se ohladi.
domacica.com