Potpuno sam iznenađena rezultatom moje maštarije. Nimalo komplikovan kolač koji svijetlog obraza možete poslužiti bilo kome…
SASTOJCI:
Kora
• 4 jaja
• 10 kašika šećera
• 13 kašika mlijeka
• 13 kašika ulja
• 4 kašike kakaa
• 8 kašika brašna
• 1 prašak za pecivo
• 1 manja čaša suhih grožđica
Preliv za koru
• 350 ml mlijeka
• 10 kašika šećera
• 1 kesica vanilinog šećera
Toping
• 150 grama bijele čokolade
• 100 grama maslaca
• 6 kašika mlijeka
• 4 kašike šećera
Ukrašavanje
• 2 kesice šlag kreme
PRIPREMA:
KORA:
1. Odvojiti bjelanca i žumanca, zatim umutiti snijeg od bjelanaca sa šećerom, pa u to dodati žumanca i mutiti.
2. Dodati mlijeko, ulje, i prethodno zajedno umješano brašno, kakao. prašak za pecivo.
3. Kada se umuti dodati grožđice i lagano kašiko izmješati, zatim staviti u podmašćen i pobrašnjen
manji pleh, te peći na 200 stepeni.
4. Kada se kora ispeče, potpuno je ohladiti.
PRELIV:
1. Prokuhati mlijeko i šećer i vruće preliti preko ohlađene kore.
TOPING:
1. U šerpicu staviti sve sastojke i na pari istopiti pa preliti preko ohladjene prelivene kore i opet isto staviti da se i to ohladi.
2. Umutiti šlag kremu zatim ukrasiti po želji.
coolinarika.com