Dobri stari lijevani kolač: jednostavan a pun okusa. Uvijek ga možete i dopuniti sladoledom, pudingom, pekmezom, kremom ili kojom drugom slasticom.
Sastojci
2 jaja
200 g šećera
100 g maslaca
1 žlica ruma
narančina korica
20 g kakaa Dolcela
2 jaja
200 g šećera
100 g maslaca
1 žlica ruma
narančina korica
20 g kakaa Dolcela
250 ml mlijeka
250 g Pšeničnog oštrog brašna
1 Prašak za pecivo
1 Vanilin šećer
20 g mljevenih oraha
Za posipavanje
šećer u prahu
Priprema
Omekšani maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte.
Dodajte naribanu narančinu koricu i rum, a zatim jedno po jedno žumance.
Brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom umješavajte naizmjence s mlijekom.
Na kraju lagano umiješajte orahe i čvrsto tučen snijeg od bjelanaca.
Pripremljenu smjesu izlijte u
namašćenu tepsiju (30×19 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 do 200°C oko 40 minuta.
Posluživanje
Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu, narežite i poslužite.
Savjet
Orahe možete zamijeniti popečenim i oguljenim mljevenim lješnjacima.
coolinarika.com
250 g Pšeničnog oštrog brašna
1 Prašak za pecivo
1 Vanilin šećer
20 g mljevenih oraha
Za posipavanje
šećer u prahu
Priprema
Omekšani maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte.
Dodajte naribanu narančinu koricu i rum, a zatim jedno po jedno žumance.
Brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom umješavajte naizmjence s mlijekom.
Na kraju lagano umiješajte orahe i čvrsto tučen snijeg od bjelanaca.
Pripremljenu smjesu izlijte u
namašćenu tepsiju (30×19 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 do 200°C oko 40 minuta.
Posluživanje
Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu, narežite i poslužite.
Savjet
Orahe možete zamijeniti popečenim i oguljenim mljevenim lješnjacima.
coolinarika.com