CRVENKAPA BEZ SIRA




Zar nije odlicna?

SASTOJCI
 3 jaja
 20 dag brašna
 15 dag šećera
 15 dag margarina
 pola vrećice praska za pecivo

Za kremu
 1 puding od vanilije
 1,5 casa kiselog vrhnja
 5 dag šećera
 oko 3 dcl mlijeka


 1 staklenka višanja
 1 paketic želatine u prahu ili preljeva za torte
 sok od kompota, voda i šećer
 ulje za biskvit (par žlica)

PRIPREMA
Za biskvit
Miksati prvo margarin dok ne postane lagano pjenast pa postupno dodavati šećer dok sve ne postane povezana masa.
Dodavati tada jaje po jaje i dalje miksati pa na kraju postepeno dodati i brašno s praškom za pecivo ulje.
Biskvit razmazati (dosta je gust) po limu za pečenje (veličine cca 20×30 cm) pa peći na 180oC 20 min.
Kolač izvaditi iz pećnice i pustiti da se malo prohladi.

Za kremu
Skuhati pudinge sa šećerom u količini mlijeka navedenoj u receptu pa u još vrući kuhani puding umiješati kiselo vrhnje.
Preko biskvita složiti višnje 



koje ste prethodno ocijedili i od kojih ste sok ostavili po strani, preko višanja premazati kremu s pudingom pa nastaviti peći još 25 min u pećnici na istoj temperaturi.
Dok se pečeni kolač hladi pripremite preljev za torte prema uputama na omotu a sa sokom od višanja (samo pola inace je pre kiselo), šećerom i vodom.
Preljev pažljivo i polako izlijte preko kolača i pustite da se ohladi.