OVO JE PRAVA UMJETNOST. PROBAJTE ŽANDAR BAKLAVU NAD BAKLAVAMA!


Za nju kažu oni koji su probali da je dosta bolja od klasične baklave.

Sastojci
Jufke:
6 dkg maslaca
1 jaje
brašna po potrebi,te
masnoće za začin

fil:
1/4 kg slatkog kajmaka
1/4 kg oraha




oko 2 dcl mlijeka

Priprema
Zamijesi se tijesto i rasuču 2 jufke. Jufke se srolaju na oklagiju ako da se naprave cijevi od tijesta i 
ostave sušiti preko noći.
Suhe jufke se svuku sa oklagije, izrežu na komade dužine 10-12 cm, slože u zamašćenu tepsiju i peku, okrećući u tepsiji da porumene sa svake strane.
Pripremi se fil od slatkog kajmaka i mljevenih oraha kuhanih u mlijeku. Pripremi se i šerbe.
Kada je jufka pečena, zalije se 



šerbetom, ohladi, a onda filuje.
brzireceptisavjeti.blogspot.com