2 vanilij šećera 250 gr margarina 500 gr jagoda 3 šlag pjene
Priprema 1. Umutiti bjelanca sa šećerom i dodati brašno. Lagano izmješati, i izliti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče 20 minuta na 180 C. Ohladiti biskvit, odlijepiti papir i preliti vrućim mlijekom. 2.
Umutiti žumanjce sa šećerom, dodati brašno i 1 dl mlijeka i dobro izmješati. Preostalo mlijeko staviti da prokuha zajedno sa vanilij šećerom, te dodati pripremljena žumanjca i napraviti puding. U mlaku kremu dodati margarin i dobro umutiti. 3. Šlag napraviti prema uputi
proizvođača. 4. Redati kora, krema, u kremu ugusto utisnuti jagode, i na kraju šlag. Uživajte!!!!
POLICAJKA.
Ovo je jako fina i izdašna torta.
SASTOJCI:za 1 biskvit• 2 jaja• 10 žlica šećera• 13 žl. mlijeka• 1 žl. kakaoa• 15 žl. brašna• 1 prašak za p…Saznaj više
SLATKI SLOŽENAC S VOĆEM.
Volite kolače od više slojeva? One u kojima svaki red govori svoju priču okusnim pupoljcima. Malo sladak, malo rezak, malo pjenušav. Onda je ovo pr…Saznaj više
PUDING KOLAČ. ZA 30 MINUTA!
SASTOJCI• 2 pakovanja Pettit beurre keksa (2×200 g)• 2 kesice pudinga od čokolade• 1 l mlijeka + za umakanje keksa
(adsbygoogle = window.ads…Saznaj više
ROLNICE SA EUROKREMOM I ORASIMA
Poenta ovih rolnica je da odjednom razvijete svo testo, celo namažete, pospete orasima, isečete na kvadrate (tačnije…pravougaonike) i rolate.
SAST…Saznaj više