Sastojci
1 paket Gotovih jufki
6 Jabuka, oguliti i izribati
200 g Putera,istopljenog
100 g Mljevenih oraha
4 kasike Secera, ako zelite slade mozete
dodati vise
4 kasike Prezle
1 kasika Cimeta
grodzice po zelji
Agda
700 g Secera
1 litar Vode
1/2 Limuna
Priprema
1.
1. Izvaditi jufke iz frizidera najmanje 3 sata prije pripremanja(ja obicno izvadim
ujutro pa pravim popodne).
2. Istopiti puter.
3. Jabuke oguliti i izribati i staviti ih u tavu i izdinstati nekoliko minuta. Dodati cimet
i secer i dinstati dok jabuke ne omeksaju i ne promjenu boju.
4. Kad se izdinstaju iscjediti
sok pa tome dodati orahe,prezlu i ako zelite grozdzice i
izmjesati.
izmjesati.
2.
1. Uzeti tepsiju po zelji( ja obicno uzmem pravougaonu tepsiju jer mi je lakse sjeci).
2. Staviti 4-5 jufki jednu na drugu pa ih premazati puterom, i onda posuti smjesom
kao na slici i saviti jufku kao za rolat.
2. Staviti 4-5 jufki jednu na drugu pa ih premazati puterom, i onda posuti smjesom
kao na slici i saviti jufku kao za rolat.
3. Rezati na manje komade i stavljati u tepsiju i onda premazati puterom.
4.
1. Zagrijati rernu na 200 stepeni C(385 F) pa staviti da se jabukovaca pece otprilike
15 minuta pa onda smanjiti temperaturu na 150 stepeni(300 F) pa peci jos otprilike 15
minuta ili dok se jabukovaca kad pomjerite tepsiju pomjera.
2. Prije toga stavite secer i vodu
da se agda ukuha. Pazite da vam se agda ne ukuha
jer sve je do agde. Ako vam je agda dobra onda ce vam sigurno i jabukovaca biti dobra.
Ja stavim limun samo na 1-2 minute da dobije miris i odmah izvadim. A uzmem kasku pa probam agdu pa ako polako silazi sa kaske onda je gotova.
3. Ostavite na sobnoj temperaturi preko noci i posluzite sljedeci dan.
Posluživanje
Napomena:Ja zalijem sa vrucom agdom tj. kad izvadim jabukovacu iz rerne odmah je zalijem vrucom agdom.
coolinarika.com