DIVAN, JEDNOSTAVAN I BRZ RECEPT KOJEG SAM NEDAVNO DOBILA OD DRAGE PRIJATELJICE.
Kocke
3 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
200 g maka
300 ml mlijeka + 4 žlice toplog mlijeka
naribana narančina korica
150 g brašna
1 paketić praška za pecivo
200 ml ulja
3 žlice omiljenog džema
Glazura
100 g tamne čokolade (koristila sam čokoladu s kandiranom narančinom koricom)
1 žlica ulja
1 žlica ulja
2 žlice mlijeka
1 žlica kiselog vrhnja
1 žlica šećera u prahu
Priprema
1.
Ovako sam recept prepisala iz Silvijine slavne bilježnice 🙂 :
2.
Pećnica na 180.
3.
Odvoji žutanjke od bjelanjaka. Žutanjke mix sa šećerom i vanilin šećerom. Dodaj ulje, malo naribane narančine korice i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
4.
Zakuhaj mlijeko u koje umiješaš mak. Dodaj smjesi. Bjelanjke s prstohvatom soli izmiksaj u čvrsti snijeg i ručno umiješaj u smjesu. Izlij u namašćen i lagano pobrašnjen četvrtasti pleh i peci 35 min. Gotov kolač prelij s 4 žlice toplog mlijeka pa premaži s 3 žlice omiljenog
džema (prednost daj kiselkastijem džemu 🙂
5.
Za glazuru otopi sve navedene sastojke na najslabijoj vatri pa prelij po kolaču i ostavi da se stegne u frižideru.
coolinarika.com
1 žlica kiselog vrhnja
1 žlica šećera u prahu
Priprema
1.
Ovako sam recept prepisala iz Silvijine slavne bilježnice 🙂 :
2.
Pećnica na 180.
3.
Odvoji žutanjke od bjelanjaka. Žutanjke mix sa šećerom i vanilin šećerom. Dodaj ulje, malo naribane narančine korice i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
4.
Zakuhaj mlijeko u koje umiješaš mak. Dodaj smjesi. Bjelanjke s prstohvatom soli izmiksaj u čvrsti snijeg i ručno umiješaj u smjesu. Izlij u namašćen i lagano pobrašnjen četvrtasti pleh i peci 35 min. Gotov kolač prelij s 4 žlice toplog mlijeka pa premaži s 3 žlice omiljenog
džema (prednost daj kiselkastijem džemu 🙂
5.
Za glazuru otopi sve navedene sastojke na najslabijoj vatri pa prelij po kolaču i ostavi da se stegne u frižideru.
coolinarika.com