Recept je iz knjige "čokoladni kolači Dr.Oetker"ima dosta predivnih recepata i sve što sam do sada isprobala prezadovoljna sam :)
Sastojci
Potrebno je
· 3 kom žumanca
· 150 g šećera
· 150 g maslaca ili margarina sobne temperature
· 3 kašike mlijeka
· 1 komvanilin šećera malo rendane korice limuna
· 175 g brašna
· 1 kom praška za pecivo
· 3 kom bjelanca
· 100 g rendane čokolade za kuvanje
· 100 g suvih brusnica
Za preliv
· 150 g čokolade za kuvanje
· 1 kašika ulja
· 50 g suvih brusnica
Priprema
Bjelanca umutiti čvrsto da ostaje vidljiv trag miksera. Ostaviti sa strane.
U drugoj posudi mutiti maslac, najvećom brzinom da masa postane pjenasta. Dodati šećer, vanilin šećer i koru limuna i mutiti da se šećer istopi.Umiješati jedno po jedno žumance i mlijeko muteći neprekidno.
Pomiješati brašno sa praškom za pecivo i umiješati u masu sa žumancima srednjom brzinom. Umućena
bjelanca umiješati najmanjom brzinom.
Izrendanu čokoladu i brusnice umiješati kašikom, polako da se čokolada ne istopi. Masu sipati u podmazan pleh prečnika 26 cm i peći na 180 C oko 35 min.
Ohlađen kolač preliti sa čokoladom istopljenom sa malo ulja i ukrasiti suvim brusnicama.
coolinarika.com
· 100 g rendane čokolade za kuvanje
· 100 g suvih brusnica
Za preliv
· 150 g čokolade za kuvanje
· 1 kašika ulja
· 50 g suvih brusnica
Priprema
Bjelanca umutiti čvrsto da ostaje vidljiv trag miksera. Ostaviti sa strane.
U drugoj posudi mutiti maslac, najvećom brzinom da masa postane pjenasta. Dodati šećer, vanilin šećer i koru limuna i mutiti da se šećer istopi.Umiješati jedno po jedno žumance i mlijeko muteći neprekidno.
Pomiješati brašno sa praškom za pecivo i umiješati u masu sa žumancima srednjom brzinom. Umućena
bjelanca umiješati najmanjom brzinom.
Izrendanu čokoladu i brusnice umiješati kašikom, polako da se čokolada ne istopi. Masu sipati u podmazan pleh prečnika 26 cm i peći na 180 C oko 35 min.
Ohlađen kolač preliti sa čokoladom istopljenom sa malo ulja i ukrasiti suvim brusnicama.
coolinarika.com