RIGO JANČI


Čuveni mađarski kolač.

SASTOJCI
Biskvit
8 jaja
8 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna tip 400
2 kašike kakaa
2 kašike vode

Krem
500 ml slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
0,5 dcl mleka
1 kesica želatina

Glazura
50 g čokolade za kuvanje
50 g margarina



par kapi ulja
par kapi mleka

Dekoracija
1 kesica šlaga
1 dcl mleka

PRIPREMA
Odvojite belanca od žumanaca. Mikserom penasto izmutite žumanca sa 4 kašike šećera, dodajte kakao, vodu i brašno. U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca sa 4 kašike šećera, i potom sve sjedinite, lagano mešajući varjačom. Smesu izlijte u pleh, i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, 20 minuta. Kada se piškota malo ohladi, presecite koncem na 2 dela. Možete i posebno peći piškote od polovine sastojaka dva puta, ali ja sam sve odjednom a potom samo presekla jer je tako brže i jednostavnije.
Izmutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu i dodajte izmućenoj slatkoj pavlaci, a zatim i mleko, i nastavite da mutite. U međuvremenu pripremite želatin prema uputstvu sa kesice i dodajte ga u krem, i sve dobro sjedinite mikserom.

Filujte tortu: biskvit, krem, biskvit. Napravite 



glazuru i premažite odozgo. Po želji možete umutiti i jedan šlag i dodatno ukrasiti, ali i ne morate.

POSLUZIVANJE
Ostavite tortu u frižider da se ohladi a potom secite na kriške i uživajte u finom kremastom i čokoladnom ukusu. 😉
coolinarika.com


PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • MILK KOCKE. Čokoladne... Kremaste... Treba li još nešto reći...? SastojciKore6 jaja6 kaš. šećera6 kaš. brašna1 prašak za pecivo 4 kaš. kakaoa6 kaš. tople vode… Saznaj više
  • LAGANI KOLAČ SPREMAN ZA 30 MINUTA. Lagan za napravit, lagan za jesti… Mogli smo sačekati još malo da se fino ohladi pa da slika bude ljepša, ali nije nam se dalo…Pao nam šećer :)SAS… Saznaj više
  • REFORMIRANI KOLAČ.Bez puno okolišanja mogu reći da je ovaj kolač san snova. Doslovce se topi u ustima. Spoj domaćih prženih lješnjaka u korama koje su sljubljene sa ku… Saznaj više
  • FATAMORGANA. Kad vam se nakupi bjelanjaka…evo u potpunosti mojeg originalnog recepta, inspiriranog starinskim Indijaner šnitama SASTOJCIBiskvit• 6 jaja• 15 d… Saznaj više
  • CAPRI KOLAČ! BRZ I FIN!Brzo, fino, kad je hladno pravi sladoled.. Podložno promjenama, mašti na volju….Uživajte…SastojciTijesto9 bjelanjaka18 žlica šećera9 žlica oštrog br… Saznaj više
  • ČOKOLJUBICE!Za sve čokoljubice i čokoljubce! Čokoladne kocke sa bademima! Ja obožavam! A vi?Sastojci1o dkg maslaca 14 dkg šećera1 vanilin šećer 4 jaja 3 rebra čo… Saznaj više
  • MARCIPAN PITA! Između dve korice sa lešnicima, smestio se sloj marcipana, ušuškan u finoj čokoladnoj kremi - fantazija od ukusa! SastojciZa korice:250 gr mekog braš… Saznaj više
  • BELE MAK ŠTANGLE!Izuzetno finog, nežnog ukusa, a tako jednostavne! SastojciZa korice:100 gr masti 100 gr šećera1 jaje 1 kašika kisele pavlake300 gr brašna 1 kašičica… Saznaj više
  • ZEKINE ČOKOLADNE KOCKE. ZA 30 MINUTA. SastojciBiskvit4 jaja10 dkg šećera3 velike žlice brašnapola vrečice praška za pecivo20 dkg maslaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).pus… Saznaj više
  • TROSTRUKI UŽITAK! SastojciBiskvit:6 bjelanjakaprstohvat soli 200 g šećera150 g mljevenih oraha 2 žlice krušnih mrvica2 žlice brašna½ praška za pecivoKrema:6 žumanjaka… Saznaj više