Brzo i lako, može svako!
Kora:
3 jaja,
3 kašike brašna,
3 ulja,
2 meda ili šećera,
2 rogač brašna,
2 kakaa,
vanilin šećer,
1/2 praška za pecivo.
Krema:
700 ml slatkog vrhnja
2 pudinga od vanilije
1 želatin (po potrebi)
100 g čokolade
Glazura:
100 g tamne čokolade
malo slatkog vrhnja
ulje
Koru peći 10 min. na 200 stepeni.
Za kremu, umutiti 700 ml slatkog vrhnja, dodati 2 napravljena i ohlađena pudinga od vanilije. pp 1 želatin
Sitno nasjeckati čokoladu po želji (100gr) i dodati u kremu, Meni je najbolje staviti rum pločice, a vi po svom ukusu.
Za glazuru: Istopiti 100 gr tamne čokolade sa malo slatkog vrhnja i ulja.
Za dekoraciju sam koristila
karamele i rendanu čokoladu.
brzoukusno.blogspot.com