Čupava pita s kokosom.
Sastojci 8 osoba
za tijesto potrebno je:
150g. maslaca ili kvalitetnijeg margarina
200g. šećera+ 1 vrećica vanilin šećera
1/2 čaše masnijeg kiselog vrhnja/60 ml.
6 svježih žumanjaka
250g. kvalitetnijeg brašna+za radnu površinu/par većih žlica
1 vrećica praška za pecivo
malo soli
za šaum od bjelanjaka potrebno je:
6 svježih bjelanjaka
200g. šećera
1 vrećica vanilin šećera
50-60g. kokosovog brašna
za punjenje potrebno je:
150-200g. marmelade,pekmeza po želji/marelica,jagoda,višnja
i još
50-60g. kokosovog brašna za posip po šaumu od bjelanjaka
Priprema
1.
pjenasto miksajte maslac,sa šećerom i vanilin šećerom.neprestano miksajući dodajte,žumanjke i kiselo vrhnje, kad ste dobili pjenastu masu,postupno dodajte brašno i prašak za pecivo,s malo soli.
2.
finu i kompaktnu smjesu,lagano prebacite u namašten i brašnom posut pleh za pečenje.ono mora biti dva prsta debljine.(veličina moga pleha je 20x30cm.)
3.
pećnicu prethodno zagrijte na 190 stupnjeva i pecite cca-20 minuta.kada je tijesto pečeno izvadite ga iz pećnice i malo prohladite.
4.
toplo tijesto "bogato" premažite s marmeladom od marelica,jagoda po
želji.pospite s kokosom i čvrsto tučenim snijegom od bjelanjaka.
5.
vratite u toplu pećnicu i "sušite"na 150 stupnjeva, cca-20 minuta,tj. dok ne dobije svjetložutu boju izvadite iz pećnice opet pospite s kokosom i vratite u isključenu pećnicu.
Posluživanje
kolač dobro ohladite,režite ga na štanglice,a prilikom rezanja nož neprestano kvasite s hladnom vodom da se šaum ne bi lijepio.
coolinarika.com
za punjenje potrebno je:
150-200g. marmelade,pekmeza po želji/marelica,jagoda,višnja
i još
50-60g. kokosovog brašna za posip po šaumu od bjelanjaka
Priprema
1.
pjenasto miksajte maslac,sa šećerom i vanilin šećerom.neprestano miksajući dodajte,žumanjke i kiselo vrhnje, kad ste dobili pjenastu masu,postupno dodajte brašno i prašak za pecivo,s malo soli.
2.
finu i kompaktnu smjesu,lagano prebacite u namašten i brašnom posut pleh za pečenje.ono mora biti dva prsta debljine.(veličina moga pleha je 20x30cm.)
3.
pećnicu prethodno zagrijte na 190 stupnjeva i pecite cca-20 minuta.kada je tijesto pečeno izvadite ga iz pećnice i malo prohladite.
4.
toplo tijesto "bogato" premažite s marmeladom od marelica,jagoda po
želji.pospite s kokosom i čvrsto tučenim snijegom od bjelanjaka.
5.
vratite u toplu pećnicu i "sušite"na 150 stupnjeva, cca-20 minuta,tj. dok ne dobije svjetložutu boju izvadite iz pećnice opet pospite s kokosom i vratite u isključenu pećnicu.
Posluživanje
kolač dobro ohladite,režite ga na štanglice,a prilikom rezanja nož neprestano kvasite s hladnom vodom da se šaum ne bi lijepio.
coolinarika.com