TORTA SA JAGODAMA. JEDNOSTAVNA I NEPEČENA!


Ovo je recept sa tri vrste cokolade koji se jednostavno topi u ustima. 

Trostruko Cokoladni Cheesecake.

Sastojci
Za koru
300 gr coko plazma keksa
100 gr istopljenog maslaca

Za cheesecake
750 gr krem sira (ja sam koristila Philadelphia)
3 dl vrhnja za slag
1 dl secera
200 gr bijele cokolade
200 gr mlijecne cokolade
200 gr tamne cokolade (Cokolada za kuhanje, amoze i tamnija sa 70% kakaa)

Glazura
50 gr mlijecne cokolade



2 kasike ulja

Dekoracija
jagode
100 gr cokolade po zelji

Priprema

1.
Zagrijemo rernu na 175 stepeni. Kalup od 24 cm premazemo maslacem. Stino izmrvimo keks i dodamo mu istopljen maslac, te rukama izravnamo na dno kalupa. Pecemo 15 minuta. Kad je peceno izvadimo iz rerne i ostavimo da se ohladi. Kad se kora ohladila stavimo ju u frizider dok pripremamo cheesecake.
2.
Prvo na pari istopino 200 gr bijele cokolade i ostavimo da se malo ohladi. Umutimo sir i secer zajedno, dodamo vrhnje za slag i mutimo dok nam smjesa ne bude fino kremasta i cvrsta.
3.
Smjesu podjelimo na tri jednaka dijela. U prvi dio dodamo istopljenu bijelu cokoladu, umutimo mikserom da nam se izjednaci i pospemo preko kore Stavimo u zamrzivac 15 minurta, a za to vrijeme istopimo na pari 200 gr 



mlijecne cokolade. Istopljenu cokoladu ostavimo da se malo ohladi i nakon toga dodamo je u smjesu, takodjer umutimo mikserom da se smjesa izjednaci i onda je pospemo preko bijelog dijela. Vratimo u zamrzivac na jos 15 minuta. Isti postupak ponovima i sa tamnom cokoladom, s tim da nakon sto nanesemo zadnji dio smjese cheesecake stavimo u frizider.
4.
Pripremimo glazuru, istopimo 50 gr cokolade sa 2 kasike ulja i pospemo preko cheesecaka. Preko glazure poredamo jagode i ostavimo u frizider da se stegne zajedno sa jagodama.
5.
Istopimo na pari cokoladu po zelji. Operemo i dobro posusimo jagode te ih umocimo u cokoladu i stavimo na papir za pecenje i u frizider dok se cokolada stegne.
6.
Gotov kolac ostavite u frizider najmanje dva sata.
coolinarika.com
Filed under  | 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • BOGATA ČOKOLADNA TORTA Naziv sve govori, totalno čokoladična i preukusna. SASTOJCI200 g čokolade za kuvanje200 g putera1 kašika praha instant kafe170 g brašna1 kašičica p… Saznaj više
  • GROFICA! Ne znam koju reč da vam napišem pored ovog recepta,jednostavno-savršeno,savršeno od početka do kraja…  Sastojci 1 kora· 400 gr. mlevenog k… Saznaj više
  • TORTA IZNENAĐENJA! Lagana kremasta torta, bez pečenje, sa piškotama i kremom od mlečne i bele čokolade. SastojciZa krem· 100 g mlečne čokolade · 50 g bele čokolade· 2… Saznaj više
  • DAN I NOĆ TORTA! Fantastično brza, jednostavna i slasna torta! Uživajte! Sastojci Biskvit 280 gr mljevenih oraha 280 gr šećera 14 jaja 100 gr čokolade za kuhanje 4 … Saznaj više
  • GRČKA TORTA Torta je velika i pogodna je za veća slavlja. SASTOJCIZa jednu koru7 bjelanaca14 kašika šećera7 kašika mljevenih oraha7 kašika mljevenog k… Saznaj više
  • MY HUANITA! Sastojci1l mleka 8 kasika secera 20 gr zelatina pola casemlake vode 600 gr slaga 450-500gr napolitanki (ja sam koristila sa lesnikom) (umesto keksa… Saznaj više
  • TUNEL TORTA SASTOJCIZa podlogu200 gmljevenog keksa200 gmljevenih oraha100 gčokolade za kuvanje100 gšećera u prahu125 gmargarina1 komnarandža kora i sok (50 ml)… Saznaj više
  • BAJADERA TORTA Sastojci1,5 l mleka 6 kesica pudinga oda vanile 15 kašika šećera 375 gr putera 250 gr šećera u prahu 300 gr mleveni keks 1 kašika kakaa300 gr oraha… Saznaj više
  • TORTA RUSKA KAPA! Torta Ruska kapa svojim okusom i jednostavnošću oduševila je mnoge a sigurno će i Vas!  Sastojci Tijesto6 jaja sol (na vrh noža) 6 žlica š… Saznaj više
  • KEKS TORTA! 30 MINUTA! Mmmm... Sastojci 500 g keksa 250 g putera 4 jaja 16 kašika šećera u prahu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 g mlevenih… Saznaj više