Kako je opće poznato da je Minjin recept veliki hit i kod mene, isto tako Netherland ima divnu tortu, koja je neodoljiva, oba recepta su mi mrak, pa mi je palo na pamet da ih spojim u jedan i to ni više ni manje nego tortu koju ću "ispeći" u roku 20 minuta!! Uspjelo je!!
Sastojci
svijetli biskvit:
· 1 jaje
· 4 ravne žlice brašna
· 4 ravne žlice šećera
· 1/2 žličice praška za pecivo
· 3 žlice ulja
· 3 žlice mlijeka
· 1 vrećica vanilin šećera
Tamni biskvit:
· 1 jaje
· 4 ravne žlice brašna
· 2 rebra otopljene tamne čokolade (otopiti u mikorvalnoj za minutu)
· 2 žlice tamnog kakaa (ili kakaa za napitke, ako taj stavite, smanjite količinu šećera)
· 3 žlice šećera
· 1/2 žličice praška za pecivo
· 3 žlice mlijeka
· 3 žlice ulja
Krema:
· 2,5 dl slatkog vrhnja
· 3 dl jogurta stracciatella ( ili kojeg god jogurta hoćete!)
· 1 vrećica instant želatine
ostalo:
· nutella ili koji drugi kakao namaz, može i marmelada -- bijela i tamna čokolada
Priprema
Sve sastojke za svijetlu koru stavite u visoku posudu i izmiksajte štapnim mikserom.
Izlijte u poklopac vatrostalne zdjele i stavite u mikrovalnu pećnicu.
Okrenite timer na 5 minuta i dok se ona peče, u međuvremenu, na isti način pripremite tamnu koru. I nju ispecite u istoj posudi, na isti način.
Obje kore stavite na rešetku i brzo ohladite.
Dok se kore hlade, za kremu
miksajte slatko vrhnje dok ne bude čvrsto, dodajte mu jogurt i želatinu. Ostavite sa strane.
Obje kore premažite nutellom ili pekmezom, kako vam drago.
Jednu koru stavite na tanjur, na nju namažite pola kreme, složite drugu koru, a na nju onda drugu polovicu kreme.
Ukrasite ribanom tamnom i bijelom čokoladom.
Posluživanje
Meni je sinoć stvarno trebalo samo 20 minuta za izradu ove zanosne torte, tortu su moja djeca i muž već danas dokusurili.
coolinarika.com
· 1 vrećica vanilin šećera
Tamni biskvit:
· 1 jaje
· 4 ravne žlice brašna
· 2 rebra otopljene tamne čokolade (otopiti u mikorvalnoj za minutu)
· 2 žlice tamnog kakaa (ili kakaa za napitke, ako taj stavite, smanjite količinu šećera)
· 3 žlice šećera
· 1/2 žličice praška za pecivo
· 3 žlice mlijeka
· 3 žlice ulja
Krema:
· 2,5 dl slatkog vrhnja
· 3 dl jogurta stracciatella ( ili kojeg god jogurta hoćete!)
· 1 vrećica instant želatine
ostalo:
· nutella ili koji drugi kakao namaz, može i marmelada -- bijela i tamna čokolada
Priprema
Sve sastojke za svijetlu koru stavite u visoku posudu i izmiksajte štapnim mikserom.
Izlijte u poklopac vatrostalne zdjele i stavite u mikrovalnu pećnicu.
Okrenite timer na 5 minuta i dok se ona peče, u međuvremenu, na isti način pripremite tamnu koru. I nju ispecite u istoj posudi, na isti način.
Obje kore stavite na rešetku i brzo ohladite.
Dok se kore hlade, za kremu
miksajte slatko vrhnje dok ne bude čvrsto, dodajte mu jogurt i želatinu. Ostavite sa strane.
Obje kore premažite nutellom ili pekmezom, kako vam drago.
Jednu koru stavite na tanjur, na nju namažite pola kreme, složite drugu koru, a na nju onda drugu polovicu kreme.
Ukrasite ribanom tamnom i bijelom čokoladom.
Posluživanje
Meni je sinoć stvarno trebalo samo 20 minuta za izradu ove zanosne torte, tortu su moja djeca i muž već danas dokusurili.
coolinarika.com