TIGER-CAKE.



Fini, kremasti, stari classic, u novom ""ruhu"". Probajte ga i na ovaj nacin.

SASTOJCI

Za BIskvit
• 10 svijezih domacih jaja(po mogucnosti)
• 20v el. zlica secera
• 18 vel. zlica brasna
• ½ vrecice pudinga od vanilje



• 1 vrecica praska za pecivo
• mlijeka malo po potrebi

Za Kremu
• 1l. mlijeka
• 3,5 vrecice pudinga d cokolade
• 10 vel.zlica secera
• 3 vel. zlice kakao kvalitetnog za kolace
• 100 g.mlijecne cokolade
• 100 g.milka cokolade nougat
• 125 g.maslaca
• 125 g.margarina za kreme
• 10 vel. zlica secera u prahu

Za Glazuru
• cokoladna glazura ili tuceno slatko vrhnje po zelji

PRIPREMA
Za Biskvit
Pijenasto mutite jaja sa secerom i vanilin secerom,pa dodajte brasno pomijesano sa praskom za pecivo i pudingom,po potrebi i malo mlijeka.Smijesu ,pecite na 220C 15-20 minuta.Kada se biskvit ohladi izrezite ga na kockice.

Za Kremu
U mlijeku kuhajte puding,sa secerom i kakaom.U toplu kremu od pudinga dodajte cokolade ,pa sve 



dobro izmiksajte.Obadvije vrste maslaca izmiksajte sa secerom u prahu pa dodajte u toplu kremu.

Formiranje torte
Biskvitne kockice i kremu skupa izmijesajte . kalup gdje ce te tortu oblikovati,stavite prozirnu foliju,pa smijesu,poravnaj te je,i ostavite u frizider preko noci da se dobro stegne .

Naredni dan tortu prevrnite,skinite prozirnu foliju,i ukrasite po zelji cokoladnom glazurom ili slatkim tucenim vrhnjem.
coolinarika.com
Filed under  |