TORTA DIABOLIKA


Opet nesto brzo i jako jednostavno.Odlicna cokoladna torta

SASTOJCI

• 3 kom jaja
• 150gr secera
• 100gr brasna
• 100gr maslaca
• 100gr tamne cokolade

Ganache
• 200ml slatkog vrhnja
• 100gr tamne cokolade


• 100gr mlijecne cokolade
• 25gr maslaca

PRIPREMA
1. Sastavite zajedno jaja,secer,brasno i izmjesajte zicom da se ne stvore grudvice.
Maslac i cokoladu otopite zajedno na laganom tem.i dodajte smjesi sa jajima.izmjesajte sve zajedno.
Rernu zagrite na 170°C.
2. Kalup sa uzdignutim dnom za crostate premazite maslacem i pospite sa malo brasna.Smjesu istresite i pecite oko 20-tak min.
3. Sastavite obadvije vrste cokolade,maslac i slatko vrhnje i otopite na laganoj tem.Ostavite kratko da se 



prohladi.

Pecenu koru okrenite iz kalupa na tanjir,tako da vam udubljeni dio dode na vrh i u njega istresite
Kora moze mlaka,isto tako i krema ne morate hladiti do kraja..bitno da je ostavite bar sati u frizider da se ohladi i krema stegne.
coolinarika.com
Filed under  |