Rafaelo stangle



Jako je ukusan i pun kokosa,lagana kremica od vanijije,ma kao da jedete pravi Rafaello.

Sastojci:

Kora:
5 belanaca
150 g. secera
150 g. kokosa
2 kasike brasna


Preliv:
200 g. cokolade
4 kasike ulja.

Fil:
4 dl.+1 dl. mleka
5 zumanaca
1 puding od vanilije



250 g. butera
150 g. secera u prahu.

Za posipanje:
50-100 g. kokosa.

Priprema:
1. Umutite u cvrst sneg belanca, postepeno dodavajte secer,
2. i kada se stopi secer lagano dodati brasno muteci mikserom na lagano
3. i kokos.
4. Sipati u pleh (velicine 30×20) u koji smo stavili papir za pecenje, lagano
5. poravnamo i pecemo na 200 C.oko 15-20 min.dok ne dobije blago zlatnu boju.
6. Koru ohladimo.
7. Cokoladu otopimo na pari sa uljem i kada bude lepo sjajna prelijemo ravnomerno po
ohladjenoj kori.
8. Ohladimo koru da se cokolada stegne da bi mogli da nanesemo fil da nam se nebi u toku
filovanja sve razmazalo.
9. dl.mleka stavimo na sporet da provri.
10.Posebno umutimo puding sa zumancima i dodamo 1 dl.mleka, sve umutimo da nema
grudvica, i kada mleko na sporetu provri lagano sipamo masu od pud.
11.i zumanaca, i kuvamo dok se ne zgusne.
12.Sklonimo, i 



ohladimo.
13.U hladno dodamo secer u prahu i buter, i dobro sve umutimo mikserom.

14.Na ohladjenu koru sa cokol.prelivom ohladjenim nanesemo ravnomerno fil
15.i poravnamo sve sa kuvarskim nozem.
16.Pospemo sa kokosom i ohladimo 2 h.u frizideru.
17.Seci na kocke ili stangle, i uzivajte u pravom ukusu Rafaella.

Posluživanje:
Kada se ohladi kolac se jako lep sece,cvrst je mozete ga bez problema seci i na stangle.
Krema je jako ukusna kao sladoled je,i lagana je nije u opste teska.
Ako vam nije dovoljno slatko mozete dodati jos secera u prahu u fil.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • TIRAMISU (ORIGINAL RECEPT). ZA 30 MINUTA! Sastojci:- 4 žumanjca- 100gr šećera u prahu- 500gr mascarpone sira- 250 ml slatkog vrhnja- 2 veća pakovanja piškota (48 komada)- 2,5… Saznaj više
  • LONDONERI. Malo mermelade i truda i kolač za pola sata! Sastojci Tijesto 10 dkg margarina 20 dkg brašna 3 žumanjka 2 žlice šećera (adsbyg… Saznaj više
  • ŠAMPITA. Sastojci ZA SAUM 6 bjelanjaka 24 kasike secera malo manje od 1dl vode prstohvat soli ZA KORU 6 zumanjaka 6 kasika secera (adsbygoogle = window… Saznaj više
  • ORIGINAL KREMA ZA KREMPITU Kad se kaze krempita odmah asocira na slasticarnu…. Kolegica mi je radila u slasticarni i pokupila recept. Ni jedna joj nije ravna…Sastojci krema… Saznaj više
  • KIVI KOLAČ. FANTASTIČAN IZGLED, JOŠ BOLJI UKUS. KIVI KOLAČ. SastojciKora12 jaja12 zlica secera2 dcl ulja12 zlica brasna4 zlice kakaoa1 prasak za pecivo+2 dcl … Saznaj više
  • BRZI KOLAČ OD VIŠANJA, KEKSA I ŽUTOG FILA. SASTOJCIKeks petit. Fil sa višnjama- 500 grama višanja- 12 kašika griza- 700 ml vode- 10 kašika šećeraŽuti fil- 7 kašika šećera (adsbygoogle = wind… Saznaj više
  • Mađarica. Ljubitelji ovog kolača, OBAVEZNO probati. Sastojci KORE: 50 dag glatkog brašna 1 prašak za pecivo 15 dag šećera 1 vanil šećer 2 prstohvata soli 1 jaje 3 žlice kiselog … Saznaj više
  • Munchmallow II Brzo, jednostavno, fino. SastojciBiskvit5 žumanjka1 čaša šećera /mjera čaša od jogurta/ može i manje1/2 čaše ulja1 čaša mlijeka1 čaša brašna oštro… Saznaj više
  • KARAMEL I ČOKOLADA SASTOJCI:• 80 gr mjevenih badema ili oraha• 5 zumanaca• 5 bjelanaca• 6 kasika secera• 3 kasike kakaoa• malo maslaca ili margarina za premazivanje… Saznaj više
  • ANĐEOSKE SUZE. TOPI SE U USTIMA! SPECIFIČAN PO TOME ŠTO SE POJAVLJUJU ZLATNE KAPLJICE NA VRHU. Sastojcikora za pitu :šolja od 250 ml.1 puna šolja do vrha brašna1 jaje1 žličica pr… Saznaj više