Munchmallow II


Brzo, jednostavno, fino.


Sastojci

Biskvit
5 žumanjka
1 čaša šećera /mjera čaša od jogurta/ može i manje
1/2 čaše ulja
1 čaša mlijeka
1 čaša brašna oštrog
2 žlice kakaa
1/2 prašaka za pecivo

Fil
5 bjelanjaka
5 žlica šećera



1 vanilin šećer

Glazura
10 dkg tamne čokolade
ulja toliko da dobijete finu glazuru koja se razljeva.

Priprema

1.
Biskvit
2.
Žumanjke, šećer, izmiksajte uz postepeno dodavanje mlijeka i ulja, kada se šećer otopio, dodajte brašno, kako i prašak za pecivo koje ste prethodno zajedno izmiješali. Sve dobro izmiksajte. Usipajte u namazanu i pobrašnjenu tepsiju i pecite na 180C 10-15 minuta, Nakon toga stavite gore fil.
3.
Fil
4.
Bjelanjke dobro izmiksajte sa šećeom i vanilin šećerom, te stavite na pećen bisvit i smanjite tempraturu u pećnici na 150C i pecite kolač još 15-20 minuta, vruć kolač prelijte sa glazurom.
5.
Glazura
6.
U zagrijanoj pečnici otopite čokoladu, izvadite van i dodajte ulja toliko da dobijete finu glazuru koju 



prelijte preko kolača.
7.
Dobar tek !

Posluživanje
Kada ste na kolač stavili glazuru možete ga odmah izrezati da se glazura prelije po rubovima ili kada se ohladi.
Kolač je brz, jednostavan i fin mmm.

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: