Mađarica. Ljubitelji ovog kolača, OBAVEZNO probati.


Sastojci

KORE:
50 dag glatkog brašna
1 prašak za pecivo
15 dag šećera
1 vanil šećer
2 prstohvata soli
1 jaje
3 žlice kiselog vrhnja (minimalno 20% m.m)
8 dag svinjske masti
po potrebi mlijeka

KREMA:
25 dag šećera
8 dl mlijeka
7 žlica glatkog brašna
3 žlice kakaa u prahu Dolcela



2 prstohvata soli
25 dag margarina
1 žličica ekstrakta vanilije

GLAZURA:
15 dag čokolade za kuhanje
3-4 žlice ulja

Priprema

KORE:
1.

Prosijte zajedno brašno i prašak za pecivo. Dodajte sol, vanil šećer, šećer i promiješajte.
2.

Dodajte mast, vrhnje, jaje, pa lagano umijesite. Po potrebi dodajte 4-5 žlica mlijeka.
3.

Tijesto oblikujte u dugački valjak i podjelite na 5 jednakih djelova.
4.

Svaku koru ispecite posebno razvaljanu na okrenutoj strani lima. Pecite na 180°C, svaku 7-8 min.

KREMA:
1.

Od ukupnog mlijeka odvojite dio i u njemu razmutite brašno prosijano sa kakaom i soli. Ostatak mlijeka stavite kuhati.
2.

Šećer stavite otapati u posudu sa debljim dnom. Kada se lijepo karamelizira, ulijte vrelo mlijeko. Radite to oprezno jer prska.
3.

Zagrijavajte, kad se otopi sav šećer, narežite margarin na komade i stavite da se i on otopi.
4.

Kad se margarin otopi, 



ukuhajte smjesu kakaa i brašna.
5.

Kad se zgusne, ohladite i dodajte ekstrakt vanilije, dobro pomiješajte.
6.

Hladnu kremu podijelite u 4 jednake zdjelice i premažite kore.

GLAZURA:
1.

Čokoladu otapajte na pari sa dodatkom ulja.

Kad se otopi 2/3 čokolade, maknite ju sa vatre i miješajući otopite do kraja.

Prelijte kolač.

Posluživanje
Mađarica je najbolja kada se ostavi 1h na sobnoj temperaturi nakon filanja, a tek onda stavlja na hladno.

Najbolje preko noći...ako se uspije izdržat da se barem okrajak ne proba... :)
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: