
Sastojci
KORE:
50 dag glatkog brašna
1 prašak za pecivo
15 dag šećera
1 vanil šećer
2 prstohvata soli
1 jaje
3 žlice kiselog vrhnja (minimalno 20% m.m)
8 dag svinjske masti
po potrebi mlijeka
KREMA:
25 dag šećera
8 dl mlijeka
7 žlica glatkog brašna
3 žlice kakaa u prahu Dolcela
2 prstohvata soli
25 dag margarina
1 žličica ekstrakta vanilije
GLAZURA:
15 dag čokolade za kuhanje
3-4 žlice ulja
Priprema
KORE:
1.
Prosijte zajedno brašno i prašak za pecivo. Dodajte sol, vanil šećer, šećer i promiješajte.
2.
Dodajte mast, vrhnje, jaje, pa lagano umijesite. Po potrebi dodajte 4-5 žlica mlijeka.
3.
Tijesto oblikujte u dugački valjak i podjelite na 5 jednakih djelova.
4.
Svaku koru ispecite posebno razvaljanu na okrenutoj strani lima. Pecite na 180°C, svaku 7-8 min.
KREMA:
1.
Od ukupnog mlijeka odvojite dio i u njemu razmutite brašno prosijano sa kakaom i soli. Ostatak mlijeka stavite kuhati.
2.
Šećer stavite otapati u posudu sa debljim dnom. Kada se lijepo karamelizira, ulijte vrelo mlijeko. Radite to oprezno jer prska.
3.
Zagrijavajte, kad se otopi sav šećer, narežite margarin na komade i stavite da se i on otopi.
4.
Kad se margarin otopi,
ukuhajte smjesu kakaa i brašna.
5.
Kad se zgusne, ohladite i dodajte ekstrakt vanilije, dobro pomiješajte.
6.
Hladnu kremu podijelite u 4 jednake zdjelice i premažite kore.
GLAZURA:
1.
Čokoladu otapajte na pari sa dodatkom ulja.
Kad se otopi 2/3 čokolade, maknite ju sa vatre i miješajući otopite do kraja.
Prelijte kolač.
Posluživanje
Mađarica je najbolja kada se ostavi 1h na sobnoj temperaturi nakon filanja, a tek onda stavlja na hladno.
Najbolje preko noći...ako se uspije izdržat da se barem okrajak ne proba... :)
coolinarika.com
1 žličica ekstrakta vanilije
GLAZURA:
15 dag čokolade za kuhanje
3-4 žlice ulja
Priprema
KORE:
1.
Prosijte zajedno brašno i prašak za pecivo. Dodajte sol, vanil šećer, šećer i promiješajte.
2.
Dodajte mast, vrhnje, jaje, pa lagano umijesite. Po potrebi dodajte 4-5 žlica mlijeka.
3.
Tijesto oblikujte u dugački valjak i podjelite na 5 jednakih djelova.
4.
Svaku koru ispecite posebno razvaljanu na okrenutoj strani lima. Pecite na 180°C, svaku 7-8 min.
KREMA:
1.
Od ukupnog mlijeka odvojite dio i u njemu razmutite brašno prosijano sa kakaom i soli. Ostatak mlijeka stavite kuhati.
2.
Šećer stavite otapati u posudu sa debljim dnom. Kada se lijepo karamelizira, ulijte vrelo mlijeko. Radite to oprezno jer prska.
3.
Zagrijavajte, kad se otopi sav šećer, narežite margarin na komade i stavite da se i on otopi.
4.
Kad se margarin otopi,
ukuhajte smjesu kakaa i brašna.
5.
Kad se zgusne, ohladite i dodajte ekstrakt vanilije, dobro pomiješajte.
6.
Hladnu kremu podijelite u 4 jednake zdjelice i premažite kore.
GLAZURA:
1.
Čokoladu otapajte na pari sa dodatkom ulja.
Kad se otopi 2/3 čokolade, maknite ju sa vatre i miješajući otopite do kraja.
Prelijte kolač.
Posluživanje
Mađarica je najbolja kada se ostavi 1h na sobnoj temperaturi nakon filanja, a tek onda stavlja na hladno.
Najbolje preko noći...ako se uspije izdržat da se barem okrajak ne proba... :)
coolinarika.com