Sastojci
Biskvit: 8 bjelanjaka, 10 žlica brašna, 12 žlica šećera
Temeljna krema : 8 žutanjaka, 10 žlica šećera, 4odkg margarina
Krema 1: 5dcl mlijeka, 3 žlice šećera, puding od vanilije, 2 žlice brašna
Krema 2: 5dcl mlijeka, 3 žlice šećera, puding od čokolade, 2 žlice brašna
5 dkg čokolade za kuhanje, 4dcl slatkog vrhnja za šlag
Priprema
1.
Istući bjelanjke u snijeg dodati šećer i brašno i sipati u namazani lim. Peći na 180 stupnjeva.
2.
Za temeljnu kremu na pari žutanjke i šećer kuhati dok se ne zgusnu.
3.
Kremu 1 i kremu 2 skuhate kao da kuhate puding. Brašno i puding umutiti u malo mlijeka, ostatak mlijeka staviti neka zakuha, umiješati puding. Kad se zgusne maknuti s vatre, pokriti prozirnom folijom i pustiti da se ohladi.
4.
Ohlađenu temeljnu kremu umutiti sa margarinom, pola temeljne kreme pomiješati sa
kremom 1, a drugu polovicu sa kremom 2.
5.
Na biskvit stavljamo crnu kremu, pa žutu kremu, šlag i naribati čokoladu.
coolianrika.com
Priprema
1.
Istući bjelanjke u snijeg dodati šećer i brašno i sipati u namazani lim. Peći na 180 stupnjeva.
2.
Za temeljnu kremu na pari žutanjke i šećer kuhati dok se ne zgusnu.
3.
Kremu 1 i kremu 2 skuhate kao da kuhate puding. Brašno i puding umutiti u malo mlijeka, ostatak mlijeka staviti neka zakuha, umiješati puding. Kad se zgusne maknuti s vatre, pokriti prozirnom folijom i pustiti da se ohladi.
4.
Ohlađenu temeljnu kremu umutiti sa margarinom, pola temeljne kreme pomiješati sa
kremom 1, a drugu polovicu sa kremom 2.
5.
Na biskvit stavljamo crnu kremu, pa žutu kremu, šlag i naribati čokoladu.
coolianrika.com