NE BACAJTE STARI KRUH. NAPRAVITE UKUSAN RUČAK ZA 20 MINUTA!


Odličan način da se iskoristi stari hljeb.


Zapečeni stari hljeb.

Sastojci
potrebno je
10-ak šnita starog hljeba
po potrebi omekšalog maslaca
10-ak kolutova šunke
10-ak kolutova svježeg paradajza




10-ak kolutova crnog luka
po želji dimljene pancete
3 kom jaja
100 g tvrdog sira
malo soli

Priprema
1.
Sve sastojke pripremiti i isjeći na kolutove. Hljeb isjeći i sa jedne strane premazati omekšalim maslacem.
U kalup obložen papirom za pečenje staviti parče hljeba, šunku, paradajz i luk. Sve ponavljati dok se ne utroše svi sastojci.
2.

Po želji između staviti pancetu.
3.
Jaja umutiti, malo ih posoliti i preliti preko hljeba
4.
preko narendati 



tvrdi sir
5.
Peći u zagrijanoj rerni na 200 C 20-ak minuta na najnižoj prečki u rerni da se i sa donje strane fino zapeče.
coolinarika.com