Ovaj ruski čuveni klasik koji ćete veoma lako da pripremite i bićete više nego zadivljeni ukusom ove pita-torte.
Ruska šarlotka.
Potrebno je:
– 5-6 većih jabuka
– 3 jaja
– 200g šećera
– 125 g brašna
– cimet
– šećer u prahu
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 170C, a dno okruglog kalupa prekrijte masnim
papirom (ili dobro podmažite hladnim puterom).
Jabuke ogulite, očistite od semenki i izrežite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje (prečnika 22.5cm).
Zatim, mutite jaja zajedno sa šećerom uz pomoć električnog miksera dok ne postanu penasta, a većina šećera se istopi.
Dodajte vanilu ( 1-2 kesice vanil šećera, po želji) i brašno pa sve dobro izmešajte. Smesa će biti poprilično gusta.
Dobijeno testo sipajte preko jabuka i pecite 55-60 minuta.
Kad je kolač gotov ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjir za posluživanje tako da
jabuke budu na vrhu.Pospite šećerom u prahu i cimetom.
Kolač je lagan kao perce.
brzoukusno.blogspot.com
– 3 jaja
– 200g šećera
– 125 g brašna
– cimet
– šećer u prahu
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 170C, a dno okruglog kalupa prekrijte masnim
papirom (ili dobro podmažite hladnim puterom).
Jabuke ogulite, očistite od semenki i izrežite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje (prečnika 22.5cm).
Zatim, mutite jaja zajedno sa šećerom uz pomoć električnog miksera dok ne postanu penasta, a većina šećera se istopi.
Dodajte vanilu ( 1-2 kesice vanil šećera, po želji) i brašno pa sve dobro izmešajte. Smesa će biti poprilično gusta.
Dobijeno testo sipajte preko jabuka i pecite 55-60 minuta.
Kad je kolač gotov ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjir za posluživanje tako da
jabuke budu na vrhu.Pospite šećerom u prahu i cimetom.
Kolač je lagan kao perce.
brzoukusno.blogspot.com