Ovakvih pita ima više stotina, kako i da okreneš sve su pite veoma slične ili jednake među sobom jer se takvi recepti okreću već 20 setak godina i svi ih imaju.
Recept stavljam da mi bude zabeležen.
SASTOJCI
• 800 gr.gotovih kora za pite
• 800 gr.faširano mešano meso
• 4 žlica ulja za prženje
SASTOJCI
• 800 gr.gotovih kora za pite
• 800 gr.faširano mešano meso
• 4 žlica ulja za prženje
• 4 glave crnog luka
• sol,papar
preljev
• 5 jaja
• 500 gr.kisele vode
• 1 čašica od 2 dcl.kisele pavlake
• 2 dcl.jogurta
• 2 dcl ulja
• 1 prašak za pecivo
• 1-2 žličice soli i malo papra za u preljev
PRIPREMA
1. Na ulju ispržite sitno seckani luk, dodajte mljevenomeso, ispržite ga da promjeni boju , dodajte soli i papra.
2. Jaja izlupajte,dodajte sve ostale sastojke...kiselu vodu i prašak za pecivo ostavite na stranu, njih stavite tik pre nego što počnete mazati kore.Ostavite od preljeva malo sa strane za preliti pitu odozgo.
3. Nauljite tepsiju 29 x 40 cm, i složite 3 kore.Na treću koru kutlačom rasporedite preljev i odozgo stavite mljeveno meso.Sledeću koru namažite samo preljevom, zatim opet koru sa preljevom i mesom.Što znači na svakoj drugoj kori stavi se meso.Završite
slaganje sa još dve kore.Ostatak preljeva prelite preko pite, zatim je razrežite na kocke i ostavite je 10 minuta da odstoji.
4. Pecite je u prethodno zagrejanoj pečnici 50 min na 180 stepeni dok se lepo ne zapeče i dobije braon boju odozgo. Dobar tek !!!
coolinarika.com
preljev
• 5 jaja
• 500 gr.kisele vode
• 1 čašica od 2 dcl.kisele pavlake
• 2 dcl.jogurta
• 2 dcl ulja
• 1 prašak za pecivo
• 1-2 žličice soli i malo papra za u preljev
PRIPREMA
1. Na ulju ispržite sitno seckani luk, dodajte mljevenomeso, ispržite ga da promjeni boju , dodajte soli i papra.
2. Jaja izlupajte,dodajte sve ostale sastojke...kiselu vodu i prašak za pecivo ostavite na stranu, njih stavite tik pre nego što počnete mazati kore.Ostavite od preljeva malo sa strane za preliti pitu odozgo.
3. Nauljite tepsiju 29 x 40 cm, i složite 3 kore.Na treću koru kutlačom rasporedite preljev i odozgo stavite mljeveno meso.Sledeću koru namažite samo preljevom, zatim opet koru sa preljevom i mesom.Što znači na svakoj drugoj kori stavi se meso.Završite
slaganje sa još dve kore.Ostatak preljeva prelite preko pite, zatim je razrežite na kocke i ostavite je 10 minuta da odstoji.
4. Pecite je u prethodno zagrejanoj pečnici 50 min na 180 stepeni dok se lepo ne zapeče i dobije braon boju odozgo. Dobar tek !!!
coolinarika.com