Sastojci
keks Petit Beure ili slican kolicina po potrebi
500 gr slatke pavlake
1 puding vanila
pola litramleka
3 kasike secera
Malo ruma
300 gr visanja
Priprema
Prvo prah za puding pomesajte sa secerom, dobro izmesajte i dodajte malo od pola litra mleka, tako da dobijete glatku pastu, zatim je sipajte u ostalo mleko i skuvajte puding.
Dobro ga ohladite.
Umutite pavlaku, odvojte jednu trecinu u drugu ciniju da imate za odozgo, a u ostatak dodajte ohladjeni puding.
Keks umacite u rum ili mleko i rum ili kako volite, moze i u kafu.
Redjajte u ciniju keks, premazite filom, pa opet keks, fil, keks i na vrhu cistu pavlaku koju ste odvojili. Po vrhu
poredjajte visnje.
Visnje mozete stavljati i u sredinu kolaca po filu, ja nisam jer bi se sve zacrvenelo i teze seklo. Mozete staviti i jagode i maline, sve sto je crveno.
DOBRO OHLADITE pre secenja.
coolinarika.com
keks Petit Beure ili slican kolicina po potrebi
500 gr slatke pavlake
1 puding vanila
pola litramleka
3 kasike secera
Malo ruma
300 gr visanja
Priprema
Prvo prah za puding pomesajte sa secerom, dobro izmesajte i dodajte malo od pola litra mleka, tako da dobijete glatku pastu, zatim je sipajte u ostalo mleko i skuvajte puding.
Dobro ga ohladite.
Umutite pavlaku, odvojte jednu trecinu u drugu ciniju da imate za odozgo, a u ostatak dodajte ohladjeni puding.
Keks umacite u rum ili mleko i rum ili kako volite, moze i u kafu.
Redjajte u ciniju keks, premazite filom, pa opet keks, fil, keks i na vrhu cistu pavlaku koju ste odvojili. Po vrhu
poredjajte visnje.
Visnje mozete stavljati i u sredinu kolaca po filu, ja nisam jer bi se sve zacrvenelo i teze seklo. Mozete staviti i jagode i maline, sve sto je crveno.
DOBRO OHLADITE pre secenja.
coolinarika.com