RAFAELO KOCKE. ZA 30 MIN!



Već par godina mama ima ovaj recept, i ja se kod nje redovno oduševljavam... Pravim razne kolače, ali ovo je nekako uvek vezano za posetu njoj...


Danas sam rešila da ih napravim sama, i podelim recept s vama... ;))

Sastojci
Za koru
6 belanaca
250 gr šećera
50 gr kokosovog brašna
100 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
2 dl mleka

Za fil
6 žumanaca 



2 kesice pudinga od vanile
4 kašike brašna
15 kašika šećera
1 l mleka
125 gr maslaca
125 gr margarina
2 dl slatke pavlake

I još
50 gr kokosovog brašna
malo pečenih lešnika

Priprema
Kora
Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati 250 gr šećera. Mutiti mikserom još malo, pa dodati kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano sa malo praška za pecivo. Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez miksera). Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni, i odmah smanjiti na 180. Ispeći koru, pazeći da ostane bela (to traje petnaestak minuta).
Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 2 dl vrelog mleka.

Fil
U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 2 dl mleka.
8 dl mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.
Kad se ova smesa ohladila, izmešati je sa maslacem i margarinom (prethodno dobro umućenim).

Dodati i 2 dl umućene slatke pavlake.
Kad se doda šlag od slatke 



pavlake, više se ne muti mikserom, nego polako i nežno
Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 50 gr kokosovog brašna.
Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kocke, a na sredinu svake staviti po jedan pečeni lešnik. 


Napomena
Tepsija u kojoj sam pekla koru ima dimenzije 20 cm x 32 cm.
coolinarika.com