Čokoholičari mogu odahnuti: najnovija istraživanja pokazuju da umjereno konzumiranje čokolade vodi u dugovječnost!
Čokoladu povezujemo i s ljubavlju, pa i s poljupcima, a spajanjem tih dviju predivnih stvari nastaje poslastica simboličnog naziva.
Sastojci
200 g čokolade za kuhanje
1 žlica sitno naribane narančine korice
100 g nasjeckanih lješnjaka,
badema,
Sastojci
200 g čokolade za kuhanje
1 žlica sitno naribane narančine korice
100 g nasjeckanih lješnjaka,
badema,
pistacija,
grožđica
Priprema
Čokoladu stavite je u manju posudu, a nju stavite na drugu posudu s kipućom vodom, pa lagano miješajući otopite čokoladu.
Kad se čokolada otopi, dodajte narančinu koricu, pa posudu maknite s vatre stalno miješajući da se čokolada malo ohladi.
Na veliki list pergament papira stavljajte po žličicu čokolade. Donjom stranom žličice nježno oblikujte krugove.
U sredinu svakog kruga stavite
sjeckane lješnjake, bademe, grožđice ili pistacije.
Posluživanje
Čokoladni poljupci poslužuju se hladni.
Savjet
Čokoladu je najbolje hladiti na vodenoj kupelji uz stalno miješanje.
coolinarika.com
grožđica
Priprema
Čokoladu stavite je u manju posudu, a nju stavite na drugu posudu s kipućom vodom, pa lagano miješajući otopite čokoladu.
Kad se čokolada otopi, dodajte narančinu koricu, pa posudu maknite s vatre stalno miješajući da se čokolada malo ohladi.
Na veliki list pergament papira stavljajte po žličicu čokolade. Donjom stranom žličice nježno oblikujte krugove.
U sredinu svakog kruga stavite
sjeckane lješnjake, bademe, grožđice ili pistacije.
Posluživanje
Čokoladni poljupci poslužuju se hladni.
Savjet
Čokoladu je najbolje hladiti na vodenoj kupelji uz stalno miješanje.
coolinarika.com