Umirala sam od smijeha kada sam pravila ovaj kolač i od miline kada sam ga okusila.. božanstven je. Otkrila sam ga u svojoj bilježnici. Dobila sam ga od sestrične i bila pomalo skeptična, ali eto.
Ponosno predstavljam svoju verziju – polažem sva autorska prava na re-make. (mjera – 1 šalica = 2 dl)
Sastojci
1 šalica kiselog vrhnja
1 šalica mlijeka
čokoladni umak
5 - 10 žlica mlijeka
par kapi ulja
1 paketić vanilin šećera
10 dag fine tamne čokolade
5 žlica čokolade u prahu
5 dag maslaca
Priprema
Izmiksati bananu sa vrhnjem i mlijeko, dodati ulje i sve ostale sastojke.
Još jednom dobro izmiksati i izliti u manju, dublju tepsiju – namaštenu i obilno posipanu krušnim mrvicama.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva, i pred kraj pečenja temperaturu pojačati na 210 stupnjeva.
Otopiti sve sastojke za preljev i topli preliti preko toplog kolača.
Ostaviti da se ohladi, narezati i
poslužiti (ako se stigne ohladiti)! :)
Na slici je kolač premazan sa 2 žlice džema od banana koji sam razradila s 4 žlice bijelog ruma, zatim prelila s čokoladnim umakom. Probajte, oduševit ćete se :)
Posluživanje
Ja – očarana, opčinjena, oduševljena, zaljubljena u ovaj kolač! Definitivno favorit velike čokoholičarke!
Sastojci
1 šalica kiselog vrhnja
1 šalica mlijeka
1 šalica ulja (suncokretovo)
1 i pol smiksana banana
2 šalice pšenične krupice (grisa)
2 šalice šećera (najbolje smeđeg)
4 na vrh pune žlice kakaa
1 žličica mljevene kave (može i nescafe)
2 žličice sode bikarbone
1 i pol smiksana banana
2 šalice pšenične krupice (grisa)
2 šalice šećera (najbolje smeđeg)
4 na vrh pune žlice kakaa
1 žličica mljevene kave (može i nescafe)
2 žličice sode bikarbone
po želji , komadići banane i čokolade, esencija banane, rum, vanilin šećer kao dodaci…
čokoladni umak
5 - 10 žlica mlijeka
par kapi ulja
1 paketić vanilin šećera
10 dag fine tamne čokolade
5 žlica čokolade u prahu
5 dag maslaca
Priprema
Izmiksati bananu sa vrhnjem i mlijeko, dodati ulje i sve ostale sastojke.
Još jednom dobro izmiksati i izliti u manju, dublju tepsiju – namaštenu i obilno posipanu krušnim mrvicama.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva, i pred kraj pečenja temperaturu pojačati na 210 stupnjeva.
Otopiti sve sastojke za preljev i topli preliti preko toplog kolača.
Ostaviti da se ohladi, narezati i
poslužiti (ako se stigne ohladiti)! :)
Na slici je kolač premazan sa 2 žlice džema od banana koji sam razradila s 4 žlice bijelog ruma, zatim prelila s čokoladnim umakom. Probajte, oduševit ćete se :)
Posluživanje
Ja – očarana, opčinjena, oduševljena, zaljubljena u ovaj kolač! Definitivno favorit velike čokoholičarke!