ČOKOLADNA FANTAZIJA.


RECEPT KOJI JE ZALUDIO CIJELI INTERNET.
Lepe, čokoladne kremaste kocke, toplo preporučujem.

Sastojci
BEZE KORE
7 bjelanjaka
250 g šećera
1 žlica jabučnog octa

KREMA
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje

Priprema
1.
Za beze kore,
bjelanjke istući u čvrsti snijeg i uz neprestano, miksanje postupno dodavati 



šećer. Kada se šećer sasvim otopio dodati jabučni ocat.
Staviti peći u veliku tepsiju (od pećnice) obloženu papirom za pečenje i peći na 120 °C oko 60-70 minuta.
2.
Za kremu,

odvojiti 150 ml slatkog vrhnja i staviti ga kuhati. Kada vrhnje provri maknuti s vatre i staviti čokoladu. Neprestano miješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti hladati na sobnoj temperaturi i onda u hladnjak.
Preostalo slatko vrhnje istuči u čvrsti šlag.
Kada se čokoladna krema ohladila 



umiksati je u šlag.
3.
Pečenu beze koru prerezati na pola i svaku slagati kora, krema, beze kora i na kraj krema.
coolinarika.com