Fenomenala tortica.
BRZO SE NAPRAVI A JOŠ BRŽE POJEDE!
Sastojci:
Tijesto:
– 25 dag glatkog brašna
– 10 dag šećera
– 1 paketić praška za pecivo
– 1 paketić vanilin šećera
– 8 dag maslaca
– 1 jaje
Fil:
– 1/2 l mlijeka
– 2 vrećice pudinga od vanilije
– 20 dag šećera
– 80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
– voće
– preljev za tortu
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.
Napomena: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte žlicu kiselog vrhnja, malo maslaca, što god… nećete pogriješiti…
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila
staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.
Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.
Uvijek je pečem u kalupu promjera 26 cm.
4.
Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći.
– 25 dag glatkog brašna
– 10 dag šećera
– 1 paketić praška za pecivo
– 1 paketić vanilin šećera
– 8 dag maslaca
– 1 jaje
Fil:
– 1/2 l mlijeka
– 2 vrećice pudinga od vanilije
– 20 dag šećera
– 80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
– voće
– preljev za tortu
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.
Napomena: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte žlicu kiselog vrhnja, malo maslaca, što god… nećete pogriješiti…
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila
staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.
Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.
Uvijek je pečem u kalupu promjera 26 cm.
4.
Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći.
coolinarika.com