Još jedan u nizu strinskih kolača.Recept je iz časopisa " Kolači i torte"-iskušani recepti naših domaćica, a kako sam ja prije par dana imala želju napraviti kolač samo od onoga što imam u kući, odluka je pala na ovaj…
Sastojci
Biskvit
· 5žutanjaka
· 5 žlicašećera
· 5 žlicabrašna
· 2bjelanjka
· 1 vrećica praška za pec
· malo naribane limunove kore
Nadjev
· 2 dlmlijeka
· 3 žlicemeda
· 15 dag čok. za kuhanje
· 5 dag mljevenog keksa-t-ber ili slično
· 20 dagmljevenih oraha
Ukrašavanje
· 5 dagčokolade za kuhanje
Priprema
Žutanjke i šećer pjenasto izraditi. U kremastu smjesu dodati brašno s praškom za pec i limunovu koru. Na kraju lagano umiješati snjeg od dva bijelanca. Peći na 180* C , 20 minuta.
Za nadjev, najprije zakuhati mlijeko, maknuti sa strane pa u njemu rastopiti med. Čokoladu otopiti na pari. U posebnu posudu staviti mljevene orahe i keks. Orahe i keks preliti najprije sa vrućim mlijekom s medom a zatim otopljenom čokoladom.
Sve dobro izmješati i premazati preko pečenog i malo ohlađenog biskvita. Bjelanjka i šećer stucite u sjajnu
i čvrstu glazuru, pa ju premažite preko nadjeva.
Pećnicu zagrijte na 150*c, kolač pecite još 15 min da se glazura fino posuši.
Ukrasite ga po želji, može čokoladna glazura ili samo naribana čokolada.
Posluživanje
Limunova kora nije bila u receptu, ja sam je dodala jer su jaja bila domaća i biskvit je vonja po jajima malo tu mač:)))
coolinarika.com
Glazura
· 3bjelanjka
· 7 žlicašećera
· 3bjelanjka
· 7 žlicašećera
Ukrašavanje
· 5 dagčokolade za kuhanje
Priprema
Žutanjke i šećer pjenasto izraditi. U kremastu smjesu dodati brašno s praškom za pec i limunovu koru. Na kraju lagano umiješati snjeg od dva bijelanca. Peći na 180* C , 20 minuta.
Za nadjev, najprije zakuhati mlijeko, maknuti sa strane pa u njemu rastopiti med. Čokoladu otopiti na pari. U posebnu posudu staviti mljevene orahe i keks. Orahe i keks preliti najprije sa vrućim mlijekom s medom a zatim otopljenom čokoladom.
Sve dobro izmješati i premazati preko pečenog i malo ohlađenog biskvita. Bjelanjka i šećer stucite u sjajnu
i čvrstu glazuru, pa ju premažite preko nadjeva.
Pećnicu zagrijte na 150*c, kolač pecite još 15 min da se glazura fino posuši.
Ukrasite ga po želji, može čokoladna glazura ili samo naribana čokolada.
Posluživanje
Limunova kora nije bila u receptu, ja sam je dodala jer su jaja bila domaća i biskvit je vonja po jajima malo tu mač:)))
coolinarika.com