Kolači bez kuhanja – san svakog početnika u slastičarstvu! Kremu za napolitanke dobit ćete miksanjem i miješanjem, pa njome jednostavno premažite gotove kupovne oblatne. Nezahtjevno, a posebno!
Sastojci
200 gmaslaca
150 gšećera
2Vanilin šećera Dolcela By Podravka
2jaja
450 g keksa (Petite Beurre)
200 mlmlijeka
1 žlicaruma
100 gčokolade
1oblatna
Priprema
Maslac pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa zatim umiješajte jaja.
Kekse sameljite i prelijte mlijekom. Pomiješajte kekse i maslac, dodajte rum i otopljenu čokoladu i sve dobro izmiješajte.
Premažite kore oblatni, a gornju oblatnu
opteretite i ostavite tako stajati preko noći u hladnjaku.
Posluživanje
Kolač neposredno prije posluživanja narežite na kocke.
Savjet
Jedan dio keksa možete zamijeniti sjeckanim bademima, orasima ili lješnjacima.
coolinarika.com
100 gčokolade
1oblatna
Priprema
Maslac pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa zatim umiješajte jaja.
Kekse sameljite i prelijte mlijekom. Pomiješajte kekse i maslac, dodajte rum i otopljenu čokoladu i sve dobro izmiješajte.
Premažite kore oblatni, a gornju oblatnu
opteretite i ostavite tako stajati preko noći u hladnjaku.
Posluživanje
Kolač neposredno prije posluživanja narežite na kocke.
Savjet
Jedan dio keksa možete zamijeniti sjeckanim bademima, orasima ili lješnjacima.
coolinarika.com