PECENA PILETINA SA SENFOM


Socna i ukusna piletina bez puno rada i vremena


Sastojci
1 kg. piletine, (batake, karabatake ili prsa) neociscene od kosti i koze
1/3 casa senf ( dijon mustard)
1 kasika marmelada od kajsije-marelice
1/2 casa belo vino



3/4 casa slatka pavlaka
sol i biber po ukus persun za posipanje

Priprema
Nauljite tavu za pecenje,velicina 13x9cm.
Poredjaje parcad piletine kozom dole.
Gornji deo namazite namazom od senfa i marmeladu; ostavite pola da premazite i drugu stranu kad je vreme da se meso okrene.
Pecite na 190c za 20 minuta sa jedne strane, okrenite meso, premazite ostatkom namaza i vratite u pecnicu da se pece jos 20 minuta ili dok fino ne porumeni.
Peceno meso prenesite u tanjir.
Tecnost sto je ostala u tavi prenesite u manji lonac dodajte kocke leda kako bi ste otstranili masnocu.

U tavi gde se peklo meso dodajte vino; postojano mesajuci drvenom kasikom pokupite sve sto se zalepilo na tavi.
Kad vino provri, procedite 



kroz cediljku i dodajte u loncic; kuhajte dok se tecnost ne smanji do pola.
Dodajte slatku pavlaku i kuhajte dok se zgusne, 4-5 minuta.
Posolite i pobiberite po ukus;
Pre serviranja prelijte parcad piletine sa kasikom-dve od umaka i posipajte sa seckanim persunom.

Posluživanje
Ja sam posluzila sa pirjanom musktanom tikvom kao prilog i bilo je jako ukusno.
coolinarika.com