Nemojte ni slučajno da pravite pola mere, ja sam pogrešila i napravila pola, a kada smo probali bukvalno smo se potukli. Ponavljam sutra već.
Sultanova slatka sarma.
Sastojci:
Za puding:
1 litar mlijeka
2 kašike kakaoa
1,5 šoljica za crnu kafu nišeste ili gustina
1 šoljica za crnu kafu brašna
1 čaša šećera
1 vanilija šećer
50 grama margarina ili maslaca
Kokosovo brašno
200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vaniliju šećer i margarin/maslac. Miješati dok se margarin/maslac ne istopi. Tepsiju posuti sa kokosom ( što više to bolje ) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom.
Ostaviti u frižider 30 minuta. Izmutiti
slatku pavlaku,premazati je preko pudinga ,ponovo vratiti u frižider na 1 sat. Rezati na pravougaonike i nožem ili drugim pomagalom polahko urolati.
50 grama margarina ili maslaca
Kokosovo brašno
200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vaniliju šećer i margarin/maslac. Miješati dok se margarin/maslac ne istopi. Tepsiju posuti sa kokosom ( što više to bolje ) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom.
Ostaviti u frižider 30 minuta. Izmutiti
slatku pavlaku,premazati je preko pudinga ,ponovo vratiti u frižider na 1 sat. Rezati na pravougaonike i nožem ili drugim pomagalom polahko urolati.
coolinarika.com