Nemojte ni slučajno da pravite pola mere, ja sam pogrešila i napravila pola, a kada smo probali bukvalno smo se potukli. Ponavljam sutra već. Sultanova slatka sarma.
Sastojci: Za puding: 1 litar mlijeka 2 kašike kakaoa 1,5 šoljica za crnu kafu nišeste ili gustina 1 šoljica za crnu kafu brašna 1 čaša šećera
1 vanilija šećer 50 grama margarina ili maslaca Kokosovo brašno 200 ml slatkog vrhnja Priprema: Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vaniliju šećer i margarin/maslac. Miješati dok se margarin/maslac ne istopi. Tepsiju posuti sa kokosom ( što više to bolje ) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom. Ostaviti u frižider 30 minuta. Izmutiti
slatku pavlaku,premazati je preko pudinga ,ponovo vratiti u frižider na 1 sat. Rezati na pravougaonike i nožem ili drugim pomagalom polahko urolati.
Voćne kocke.
Mirisan i ukusan kolač. Često ga radim, samo voće prilagođavam sezoni...ipak, najljepši je s trešnjama ili breskvama.....
Sastojci
Biskvit: 9 (juš…Saznaj više
PIJANA CRNKINJA
Jos jedan obican crni kolac- kremast, ukusan, od jednostavnih, jeftinih sastojaka, uz dodatak visnjevace da nas zagreje u ovim hladnim danima...;)))…Saznaj više