KINDER MAXI KING. BEZ VAGANJA I PEČENJA!


OMILJENI DESERT SVIM MALIŠANIMA!

Sastojci
krema
0,5l vrhnja za slag
1 zlica meda
1 zlica karamele
1 zlica mlijeka u prahu
1 zlica vanil secera
1 mljevena zelatina


karamel
200g secera
200 ml slatkog vrhnja
2 zlice vode



20 g margarina
na vrh noza soli


cokoladni preljev
200 g mlijecne cokolade
100 g tamne cokolade
50 g margarina
par kapi ulja


posip
4 zlice mljevenih ljesnjaka
4 zlice mljevenih badema
5 zlica mljevenog corn flakesa

Priprema
1.
napraviti karamel (kuhati oko 3 min da bude malo gusci)
2.

izmutiti vrhnje za slag te polagano dodavati ostale sastojke, zelatinu natopiti, 
pa zagrijati i sipati mlaku u kremu.
3.
pola kreme ravnomjerno nasipati po plehu papirom za pecenje, a drugu polovicu isto sipati na drugi pleh i staviti u hladnjak.
4.
kada se krema stegne premazati je prohlađenom karamelom(ali ne skroz ohlađenim jer se nece moci mazati), te poklopiti drugom “korom” kreme i odlijepiti papir sa nje.
5.
dobro ohladiti u zamrzivacu i rezati na kocke te kockama odrezati spiceve tako da bude kao elipsa.
6.
“elipse” preliti otopljenom cokoladom i 



posuti promjesanom smjesom ljesnjaka, badema i corn flakesa, okrenuti premazati zadnju stranu i nju posuti .
7.
dobro ohladiti


Posluživanje
s obzirom da je karamelu dosta zahtjevno napraviti, te zbog toga cesto ne uspije slastica moze sekoristiti i kupovni dulce de leche, puno je brze i jednostavnije :)

coolinarika.com