Mirisan i ukusan kolač. Često ga radim, samo voće prilagođavam sezoni...ipak, najljepši je s trešnjama ili breskvama.....
Sastojci
Biskvit: 9 (jušnih)) žlica šećera + 1 limun Dolcela šećer
9 žlica ulja
16 žlica brašna
16 žlica mlijeka
2 jaja
prašak za pecivo
Nadjev: pola kg trešanja
šaka mljevenih badema
vanilin šećer
Priprema
1.
Najprije oprati i izvaditi koštice iz trešanja, prosušiti ih. Mljevene bademe pomiješati sa vanilin šećerom.
2.
Sve sastojke za biskvit "naslagati" jedne na druge i brzo izlupati oko 2-3 minute da smjesa postane kompaktna.
3.
U tepsiju (manja ili srednje veličine) sipati malo više od pola tijesta, zatim rasporediti trešnje, posuti
bademima, te ostatkom tijesta. Peći u zagrijanoj pećnici oko 15-20 minuta, dok ne porumeni (pećnica na vrući zrak, 160 C).
Posluživanje
Ohlađeno, posipati šećerom u prahu. Napomena: možete količinu mlijeka prepoloviti, pa dodati i jedan jogurt u tijesto.
coolinarika.com