Od bjelanjaka načinite snijeg i ostavite ga sa strane.
Dobro izradite žumanjke, šećer, brašno, omekšali margarin i otopljenu čokoladu i prašak za pecivo. Na kraju dodajte ranije spomenuti snijeg od bjelanjaka. 2.
Smjesu izlijte u veći namašćen i brašnom posut kalup za pečenje veličine 27x35 cm na 175 stupnjeva. Ispecite te prelijte sa 2 dl toplog mlijeka. 3.
KREMA:
Na laganoj vatri otopite čokoladu za kuhanje u slatkom vrhnju. Izlijte dobiveni
tekući sadržaj na biskvit, poravnajte ga i pustite da se ohladi. Ohlađena krema odozgo će oprimiti koricu te će izgledati kao glazura.
Posluživanje
Ohlađeni kolač izrežite i uživajte u čokoladnom okusu :) coolinarika.com
Voćne kocke.
Mirisan i ukusan kolač. Često ga radim, samo voće prilagođavam sezoni...ipak, najljepši je s trešnjama ili breskvama.....
Sastojci
Biskvit: 9 (juš…Saznaj više
CRNO - BIJELA CHIZIKA
SastojciZA PODLOGU-200 gr digistive keksa-100 gr istopljenog putra-70 gr secera-1 kesica v. secera-1 dcl cokoladnog mlijekaZA BILELU SMJESU-100 gr …Saznaj više
PIJANA CRNKINJA
Jos jedan obican crni kolac- kremast, ukusan, od jednostavnih, jeftinih sastojaka, uz dodatak visnjevace da nas zagreje u ovim hladnim danima...;)))…Saznaj više