ČOKSA. Za sve ovisnike o čokoladi !

Sastojci

BISKVIT:
8 jaja
20 dkg šećera
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
20 dkg margarina
20 dkg čokolade za kuhanje

PRELIV:
2 dl mlijeka

KREMA:
1 l slatkog vrhnja



40 dkg čokolade za kuhanje

Priprema

1.

BISKVIT:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka.

Od bjelanjaka načinite snijeg i ostavite ga sa strane.

Dobro izradite žumanjke, šećer, brašno, omekšali margarin i otopljenu čokoladu i prašak za pecivo. Na kraju dodajte ranije spomenuti snijeg od bjelanjaka.
2.

Smjesu izlijte u veći namašćen i brašnom posut kalup za pečenje veličine 27x35 cm na 175 stupnjeva. Ispecite te prelijte sa 2 dl toplog mlijeka.
3.

KREMA:

Na laganoj vatri otopite čokoladu za kuhanje u slatkom vrhnju. Izlijte dobiveni 



tekući sadržaj na biskvit, poravnajte ga i pustite da se ohladi. Ohlađena krema odozgo će oprimiti koricu te će izgledati kao glazura.

Posluživanje

Ohlađeni kolač izrežite i uživajte u čokoladnom okusu :)
coolinarika.com