ZA DANAŠNJIM RUČKOM SE TRAŽIO ZALOGAJ VIŠE. PROBAJTE NEĆETE SE POKAJATI.

 

Pečeni krumpir.

Potrebno:
krumpir (količina proizvoljna, dakle, onoliko koliko možete pojesti)
4-5 žlica maslaca
1-2 žlice mješanog začinskog bilja: peršin, vlasac…



nekoliko komadića tanko rezane pancete

Priprema:
Krumpir sa korom dobro oprati od sve nečistoće. Ako je krumpir jako star, i ako mu je korica dosta oštećena, tada ga do polovice ogulite u tankom sloju. Krumpir zarezati oštrim nožem na svakih 0,5 cm debljine ali ne do kraja. Režnjevi se moraju držati zajedno na donjoj strani, a cijeli krumpir oblik debelog češlja.

U napravljene utore naizmjence nagurati maslac sa začinskim biljem i pancetu. Krumpire posoliti pa peći u 



pećnici na 180ºC cca 40 minuta.
Poslužiti vruće!

recipeci.com