Ukusni božićni keksići.



Ovi ukusni božićni keksići omiljena su slastica koja će zamirisati vašu kuhinju, a možete ih vezati trakicom i iskoristiti kao blagdanske ukrase.

Sastojci

200 g maslaca
75 g šećera
1 Rum šećer Dolcela
2 žlice Meda bagrem Podravka
325 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka





½ žličice Cimeta mljevenog Podravka
2 žlice Kakaa u prahu Dolcela

Za ukrašavanje:
100 g bijele čokolade

Priprema

1.
Blago omekšanom maslacu dodajte šećer, rum šećer i miješajte električnom miješalicom dok ne postane kremasto.
2.
Uspite med i miješajte dok se dobro ne poveže. Dodajte brašno pomiješano s cimetom i kakaom i miješajte da se dobro poveže.
3.
Tijesto izvadite na pobrašnjenu podlogu, lagano ga premijesite i stavite u hladnjak 30-45 minuta.
4.
Ohlađeno tijesto izvadite iz hladnjaka, razvaljajte ga na debljinu od oko 0,5 cm i izrežite ga prikladnim kalupima.
5.
Dva lima za pečenje (30x40 cm) obložite papirom za pečenje i po njima rasporedite narezane oblike. Pećnicu 



zagrijte na 180 °C i pecite 12-15 minuta.
6.
Keksiće pustite da se dobro ohlade pa ih ukrasite bijelom čokoladom otopljenom na pari.

Posluživanje
Poslužite uz topli napitak.

Savjet
Kolačiće možete vezati špagicom i iskoristiti kao blagdanske ukrase.
coolinarika.com