GOTOVE ZAISTA ZA 20 MINUTA.
Predivne,mirisne,ukusne,tope se u ustima...mogu dugo da stoje,i sve su bolje i bolje.. Recept je od najdivnije meni osobe-moje majke!
Sastojci
Potrebno:
250 g. maragarina
140 g. secera
2 zumanca
1 celo jaje
200 g. kokosa
1 prasak za pecivo.
350 g. brasna.
Za uvaljanje keksica:
+ secer u prahu pomesan sa burbon vanilom.
Priprema
1.
U posudu za mucenje stavite margarin sobne temperature(moze i maslac,svejedno je),dodajte secer,zumanca i jaje i penasto sve umutite nekoliko minuta.
2.
Zatim dodajte kokos,i sve rucno promesajte.
Dodajte prasak za pecivo ,i na kraju brasno i sve dobro zamesite da se ne lepi za ruke.
3.
Rernu zagrejte na 190 c.
Na veliki crni pleh od rerne stavite papir za pecenje.
4.
Kidajte od testa manje loptice(vel.oraha,gledajte da budu iste velicine),svaku na dlanu malo razvaljajte,zatim je stavite ravno na dlan,i zatvorite ruku,i dobicete "rebrast otisak",zatim sa jedne i druge
strane(krajeve)zaoblite pomocu prstiju i slazite na pleh praveci razmake.
5.
Peci oko 10-15 min.dok blago ispod i sa strana ne porumene ali moraju biti bele boje.
6.
Jos mlake posuti secerom u prahu ili uvaljati u secer..
Posluživanje
Ovi keksici su jako ukusni,mogu duze da stoje zatvoreni u limenoj kutiji,i sto duze stoje lepsi su.
Jos topli budu mekani ali brzo se hladjenjem stegnu i budu cvrsti..
coolinarika.com
1 prasak za pecivo.
350 g. brasna.
Za uvaljanje keksica:
+ secer u prahu pomesan sa burbon vanilom.
Priprema
1.
U posudu za mucenje stavite margarin sobne temperature(moze i maslac,svejedno je),dodajte secer,zumanca i jaje i penasto sve umutite nekoliko minuta.
2.
Zatim dodajte kokos,i sve rucno promesajte.
Dodajte prasak za pecivo ,i na kraju brasno i sve dobro zamesite da se ne lepi za ruke.
3.
Rernu zagrejte na 190 c.
Na veliki crni pleh od rerne stavite papir za pecenje.
4.
Kidajte od testa manje loptice(vel.oraha,gledajte da budu iste velicine),svaku na dlanu malo razvaljajte,zatim je stavite ravno na dlan,i zatvorite ruku,i dobicete "rebrast otisak",zatim sa jedne i druge
strane(krajeve)zaoblite pomocu prstiju i slazite na pleh praveci razmake.
5.
Peci oko 10-15 min.dok blago ispod i sa strana ne porumene ali moraju biti bele boje.
6.
Jos mlake posuti secerom u prahu ili uvaljati u secer..
Posluživanje
Ovi keksici su jako ukusni,mogu duze da stoje zatvoreni u limenoj kutiji,i sto duze stoje lepsi su.
Jos topli budu mekani ali brzo se hladjenjem stegnu i budu cvrsti..
coolinarika.com