Kokos ploške.



Ako ste jedni od onih koji blagdane ne mogu zamisliti bez kolača s kokosom, ovaj recept će vas oduševiti.

Lagan i mekan, nježnog okusa koji u zimske dane savršeno odgovara uz šalicu toplog čaja.

Sastojci

Za biskvit:
7 bjelanjaka
180 g šećera
70 g Lino lade nougat
100 g maslaca
130 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 Limun šećer Dolcela

Za kremu:
1 Puding vanilin Dolcela
90 g šećera



3 žumanjka
500 ml mlijeka
150 g maslaca

Za posipanje:
80 g Kokosova brašna Dolcela

Priprema

Za biskvit:
1.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a zatim uz miješanje dodajte šećer. Lagano umiješajte Lino ladu nougat pomiješanu s otopljenim maslacem, a zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo i limun šećerom.
2.
Smjesu izlijte u tepsiju (40x30 cm) koju ste obložili papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 18-20 minuta.
3.
Ohlađeni biskvit razrežite na 6 traka (oko 6,5 cm širine). Narezane trake premažite pripremljenom kremom i složite po tri tako da dobijete 2 duguljaste štangice.
4.
Kolač izvana premažite kremom i na kraju pospite kokosovim brašnom.
Za kremu:
1.
Pomiješajte prašak za puding sa šećerom, žumanjcima i malo mlijeka. Preostalo mlijeko pustite da zavrije i maknite s vatre. Umiješajte pripremljenu smjesu, vratite na vatru i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta.
2.
Kremu ohladite uz povremeno 



miješanje. Maslac sobne temperature razradite i umiješajte u ohlađenu kremu.

Posluživanje
Kolač prije posluživanja dobro ohladite, a zatim narežite na ploške.


Savjet
Kolač je vrlo sočan i izdašan, a u kremu možete umiješati kokos ili Lino ladu milk.
coolinarika.com