MACARONI OD KOKOSA I ČOKOLADE.



UKUSNIJE OD BILO KOJIH DRUGIH.

Umjesto da u smjesu dodajete prehrambene boje, ovog puta pripremite ih tako da ih nakon pečenja umočite u tamnu i bijelu čokoladu. Možete ih složiti u lijepu kutiju te iznenaditi drage prijatelje.

Sastojci
1 bjelanjak
prstohvat soli
150 g šećera u prahu
20 g Kokosovog brašna




100 g čokolade za kuhanje
100 g bijele čokolade

Priprema
1. Bjelanjak stavite u posudu i posolite te ga električnom miješalicom dobro istucite kako biste dobili čvrsti snijeg.
2. Zatim dodajte šećer u prahu žlicu po žlicu, dobro miješajući miješalicom između svakog dodavanja.
3. Kada ste umiješali sav šećer, kuhačom lagano umiješajte kokosovo brašno.
4. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom od 1 cm.
5. U lim stavite papir za pečenje i na njega vrećicom istisnite smjesu u obliku kruga od 3 cm s razmakom od 4 cm između keksa.
6. Pustite da odstoji 10-15 minuta kako bi se smjesa malo slegla.
7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C 15 minuta. Kad su pečeni pustite ih da se dobro ohlade.
8. Na pari zasebno rastopite tamnu i bijelu čokoladu, a zatim makarone do polovice prvo umočite u jednu, pa kad se ta malo stvrdne u drugu čokoladu.
9. Ostavite ih na rešetki da se čokolada u potpunosti stvrdne. Lagano ih prebacite na tanjur i 



držite u hladnjaku do posluživanja.
Posluživanje
Macaroni će izvrsno prijati uz vaš omiljeni napitak.
Savjet
Ako vam je bijela čokolada pregusta za umakanje, razrijedite je s malo vrelog otopljenog maslaca (25-40 g).
coolinarika.com