Ponegdje su praline slatkiši od badema i karameliziranog šećera, no najčešće pralinama smatramo okruglaste čokoladne bombice sa ili bez punjenja… Iz Torina dolazi recept za praline posute čokoladnim mrvicama.
Sastojci
200 ml slatkog vrhnja
50 g kakaa
2 žumanjka
120 g maslaca
200 ml slatkog vrhnja
50 g kakaa
2 žumanjka
120 g maslaca
100 g šećera u prahu
200 g čokolade za kuhanje
čokoladne mrvice
Priprema
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, dodajte kakao i dobro promiješajte.
U vrelu smjesu umiješajte žumanjke. Maknite s vatre i miješajte dok se ne ohladi.
Maslac električnom mješalicom izmiješajte sa šećerom do glatke strukture, dodajte rastopljenu čokoladu i ohlađeno vrhnje s kakaom i žumanjcima. Promiješajte i ostavite u
hladnjaku da se dobro ohladi.
Žlicom grabite ohlađenu smjesu, oblikujte kuglice i uvaljajte ih u čokoladne mrvice. Čuvajte ih u hladnjaku do posluživanja.
Posluživanje
Poslužite ih u ukrasnim papirnatim košaricama.
Savjet
Čokoladu otopite na pari.
coolinarika.com
200 g čokolade za kuhanje
čokoladne mrvice
Priprema
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, dodajte kakao i dobro promiješajte.
U vrelu smjesu umiješajte žumanjke. Maknite s vatre i miješajte dok se ne ohladi.
Maslac električnom mješalicom izmiješajte sa šećerom do glatke strukture, dodajte rastopljenu čokoladu i ohlađeno vrhnje s kakaom i žumanjcima. Promiješajte i ostavite u
hladnjaku da se dobro ohladi.
Žlicom grabite ohlađenu smjesu, oblikujte kuglice i uvaljajte ih u čokoladne mrvice. Čuvajte ih u hladnjaku do posluživanja.
Posluživanje
Poslužite ih u ukrasnim papirnatim košaricama.
Savjet
Čokoladu otopite na pari.
coolinarika.com