Sastojci
Za tijesto:140 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
70 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
sol
1 jaje
70 g maslaca
Za nadjev:
600 g svježeg sira
100 g šećera
3 žlice limunova soka
40 g Gussnela Dolcela
3 jaja
200 ml slatkog vrhnja
Za posip od tijesta:
60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
60 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
60 g maslaca
Za posipavanje:
šećer u prahu
Priprema
1.
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte, dodajte šećer, vanilin šećer, malo soli,
jaje i omekšani maslac. Izmiješajte električnom mješalicom. Zatim smjesu prebacite na dasku i doradite tijesto te ga stavite u hladnjak stajati oko sat vremena.
2.
Zatim 2/3 tijesta razvaljajte okruglo (ø 28 cm) i stavite u namašćen kalup za tortu. Od preostale trećine tijesta oblikujte valjak pa ga stavite uz rub kalupa i pritisnite tako da dobijete oko 3 cm visok rub. Dno tijesta probodite na nekoliko mjesta vilicom i stavite peći 10 minuta na 200°C.
3.
Za nadjev dobro izmiješajte ocijeđen, propasiran svježi sir, šećer, limunov sok, Gussnel i 3 žumanca pa dodajte čvrsto tučeni snijeg i tučeno slatko vrhnje.
4.
Za posip, brašno, šećer, vanilin šećer i omekšani maslac umiješajte električnom mješalicom u tijesto. Obradite ga rukom i naribajte na ribež (grubo i kratko).
5.
Na polupečeno tijesto stavite nadjev, pospite posipom od tijesta i stavite ponovo peći na temperaturu 180°C oko
40 minuta. Poslije pečenja ostavite kolač još 15 minuta u isključenoj pećnici otvorenih vrata.
Posluživanje
Tortu od sira narežite na kriške i pospite šećerom u prahu.
Savjet
Tijesto za posip pripremite ranije i stavite ga u hladnjak do upotrebe.
Coolinarka.com
2.
Zatim 2/3 tijesta razvaljajte okruglo (ø 28 cm) i stavite u namašćen kalup za tortu. Od preostale trećine tijesta oblikujte valjak pa ga stavite uz rub kalupa i pritisnite tako da dobijete oko 3 cm visok rub. Dno tijesta probodite na nekoliko mjesta vilicom i stavite peći 10 minuta na 200°C.
3.
Za nadjev dobro izmiješajte ocijeđen, propasiran svježi sir, šećer, limunov sok, Gussnel i 3 žumanca pa dodajte čvrsto tučeni snijeg i tučeno slatko vrhnje.
4.
Za posip, brašno, šećer, vanilin šećer i omekšani maslac umiješajte električnom mješalicom u tijesto. Obradite ga rukom i naribajte na ribež (grubo i kratko).
5.
Na polupečeno tijesto stavite nadjev, pospite posipom od tijesta i stavite ponovo peći na temperaturu 180°C oko
40 minuta. Poslije pečenja ostavite kolač još 15 minuta u isključenoj pećnici otvorenih vrata.
Posluživanje
Tortu od sira narežite na kriške i pospite šećerom u prahu.
Savjet
Tijesto za posip pripremite ranije i stavite ga u hladnjak do upotrebe.
Coolinarka.com